Події

В Житомирській області за день поліція зупинила вантажівку з деревиною без документів та провела обшук на пилорамі

13 August 2020, 17:04

12 серпня поліцейські сектору реагування патрульної поліції Малинського відділення зупинили «ЗІЛ 131», на якому перевозили лісоматеріали без відповідних документів.

Про це 13 серпня повідомляє пресслужба поліції області.

«Вантажівку поліцейські зупинили в районному центрі. За кермом автівки перебував 43-річний місцевий житель. Під час перевірки з’ясувалось, що він перевозив 12 кубометрів деревини породи сосна. Водночас під час перевірки чоловік пред’явив супровідні документи на вантаж, достовірність яких викликала у правоохоронців сумніви. За таких обставин поліцейські слідчо-оперативної групи вилучили автомобіль та вантаж, які доставили до Малинського ВП ГУНП для з’ясування усіх обставин події», - йдеться у повідомленні.

Попередня правова кваліфікація події – ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Законодавством за такі дії передбачено покарання як у вигляді штрафних санкцій, так і обмеження чи позбавлення волі строком до 3 років.

Також 13 серпня поліція повідомила про обшуки на пилорамі в Коростишівському районі.

«Поліцейські мають обґрунтовані підозри щодо причетності місцевого підприємця до незаконної вирубки лісу на Коростишивщині. З пилорами вилучено необліковану деревину та обладнання для її обробки», - інформує пресслужба поліції області.

У провадженні слідчих Коростишівського ВП ГУНП знаходяться матеріали досудового розслідування незаконної порубки дерев на території районного лісництва. Тож 12 серпня на території колишнього тракторного стану в одному із сіл, а нині приватного підприємства з обробки деревини правоохоронці провели слідчі дії.

«У результаті санкціонованого обшуку виявили понад 36 кубометрів лісоматеріалів породи сосни та дубу – як сировини, так і готової – оброблених брусів і дощок. Під час перевірки з’ясувались порушення облікових норм лісообігу. Відтак деревину та обладнання для її обробки правоохоронці вилучили. Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури», - зазначається у повідомленні.

Наразі слідчі підготували клопотання до суду про накладення арешту на вилучене. Досудове розслідування здійснюється за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Власнику пилорами може загрожувати покарання від штрафу до 3 років ув’язнення.

Нагадаємо, в інтерв’ю 14 липня цього року прокурор області Олег Василів запевняв, що на Житомирщині відсутні незаконні масштабні вирубки дерев, а є лише поодинокі випадки. 24 липня в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник інформував, що з 30 червня поліція розпочала відпрацювання області по фактах незаконних порубок: затримані десятки автомобілів з незаконно зрубаними сотнями кубів дерев, відкриті кримінальні провадження, проводяться обшуки.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 17 лютого 2020 року підписав розпорядження про створення міжвідомчої робочої групи для здійснення контролю за використанням, охороною лісових ресурсів і ліквідації нелегального обігу деревини на території області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція деревина пилорама обшук Малинський район сосна Коростишівський район ГУНП ліс вирубка  
Матеріали по темі