Події

На занедбаному складі житомирські податківці виявили мініфабрику з виробництва сумішей для кальяну, які брендувалися під відомі марки

28 August 2020, 15:37

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області спільно з працівниками ГУ ДФС у м. Києві виявили та ліквідували підпільну мініфабрику, в якій нелегально вироблялись суміші для кальяну. Незаконне виробництво функціонувало на території промислової зони, недалеко від столиці, та розташовувалось у закинутому складському приміщенні.

Про це 28 серпня повідомила пресслужба головного управління ДФС у Житомирській області.

«В ході огляду виробничих площ оперативниками виявлено та вилучено упаковочну лінію, фасувальні верстати, вакууматори, пристрої для змішування сурогату, велику кількість інгредієнтів, а саме: гліцерин, ароматизатори, глюкозно-фруктові рідини. Також виявлено фурнітуру для пакування, велику кількість тютюнової сировини низької якості та фасовану продукцію. Виробництво здійснювалося в жахливих антисанітарних умовах», – йдеться у повідомленні.

Реалізація сурогату проводилась через низку посередників, невеликими оптовими партіями. Брендувався тютюн під марками відомих іноземних виробників.

Загальна кількість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить близько 15 млн грн.

Проводяться слідчі дії для прийняття рішення згідно з чинним законодавством, а також ряд експертиз з метою встановлення ступеню небезпеки вищевказаної «продукції» для життя та здоров’я споживачів.

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Малахов, протягом 2020 року податковою міліцією області з незаконного обігу вилучено товаро-матеріальних цінностей на загальну суму більше 30 млн грн. Робота в цьому напрямку продовжується.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2020 року на Житньому ринку в Житомирі податківці вилучили з незаконного обігу тютюну на загальну суму близько 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова ДПС заправка кальян  
Матеріали по темі