Політика

Колишній керівник ТТУ буде балотуватися в мери Житомира від партії Ляшка

1 September 2020, 09:59

Звільнений керівник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній Демчик буде балотуватися в мери Житомира від Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це ввечері 31 серпня повідомив на своїй Facebook-сторінці голова обласної організації Радикальної партії Сергій Крамаренко.

«Євгеній Демчик – кандидат на посаду мера Житомира та перший номер списку Радикальної партії Олега Ляшка до міської ОТГ! Повага та добрі слова працівників ТТУ для мене найкраща характеристика!», - написав Крамаренко.

Зазначимо, в інтерв’ю наприкінці червня Сергій Крамаренко запевняв, що у Радикальної партії немає власного кандидата на мера Житомира, але можливо буде людина, яку РПЛ підтримає.

«Ми сьогодні, в першу речу, відстоюємо інтереси селян, тому немає сенсу виставляти кандидата на мера Житомира, це не наша цільова аудиторія, не наш пересічний виборець. Безумовно, у нас є багато прихильників у Житомирі, але це не більшість населення», - говорив головний «радикал» області.

Сам Євгеній Демчик повідомив, що він буде балотуватися в мери Житомира та очолювати партійний список кандидатів в депутати міської ради.


Нагадаємо, Євгеній Демчик був призначений заступником мера Житомира у вересні 2014 року, коли в.о. мера була Любов Цимбалюк. 30 листопада 2015 року новообрана міська рада проголосувала за призначення нових заступників мера, а Демчика звільнили. Мер Сергій Сухомлин призначив Євгенія Демчика начальником ТТУ з 10 вересня 2018 року і після двох доган звільнив його з цієї посади з 23 серпня 2019 року. 17 вересня 2019 року Житомирський районний суд отримав позов Євгенія Демчика про визнання протиправним та скасування розпоряджень міського голови, поновлення на роботі і стягнення середнього заробітку. 2 червня 2020 року суд відмовив у задоволенні позовної заявив.

Як повідомляв Житомир.info, про намір балотуватися у мери Житомира на чергових місцевих виборах, які мають відбутися 25 жовтня 2020 року, вже заявили: Матвій Хренов (від Партії розвитку громад), Віктор Євдокимов (партія «Слуга народу»), Сидір Кізін (ВО «Свобода»), Людмила Зубко зараз просуває проєкт «Альтернатива є», але очевидно, що збирається балотуватися від партії «Європейська Солідарність», Олена Розенблат започаткувала громадську ініціативу «За Житомир твоєї мрії», але вже говорила, що буде кандидатом в мери від ВО «Батьківщина». Збирається йти на другий термін й нинішній мер Житомира Сергій Сухомлин, який збирає команду в нову партію «Пропозиція», а Наталія Леонченко знову балотуватиметься на цю посаду, але не від Опоблока, як в 2015 році, а від «Опозиційної платформи – За життя».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори Демчик РПЛ Крамаренко  
Матеріали по темі