Місто

​Житомиру повернули 20 га землі на території колишнього «Льонокомбінату», яку не передали місту після закінчення оренди

3 September 2020, 09:50

За сприяння прокуратури у володіння громади міста Житомира повернуто земельну ділянку площею 20 га.

Про це 3 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За належного супроводу Житомирської місцевої прокуратури у межах здійснення представницьких повноважень на захист інтересів держави і територіальної громади 01.09.2020 закінчено виконавче провадження про повернення земельної ділянки площею 20 га у володіння громади». – йдеться у повідомленні.

Відтак, реально виконано рішення Господарського суду Житомирської області від 21.05.2020, прийняте за результатом розгляду прокурорського позову, заявленого в інтересах держави в особі Житомирської міськради до товариства з обмеженою відповідальністю про повернення до комунальної власності 20 га землі.

У прокуратурі нагадали, що у серпні 2008 року міськрадою укладено з товариством договір оренди земельної ділянки комунальної власності із земель промисловості, що розташована у межах міста, строком на 5 років. Однак, після закінчення строку дії договору товариство припинило сплачувати орендну плату за використання, а землю добровільно не повернуло.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено рішення Господарського суду Житомирської області від 21 травня 2020 щодо позову прокуратури в інтересах Житомирської міської ради до ТОВ «Житомирська льняна мануфактура» про повернення 20 га землі.

У матеріалах суду зазначається, що договір оренди земельної ділянки був укладений 1 серпня 2008 року строком на 5 років.

Скріншот судового рішення

У липні 2014 року підприємство зверталося до міської ради з проханням виготовити і підписати акт повернення земельної ділянки. Виконком надав відповідь, що для проведення даної процедури орендарю потрібно звернутися до управління регулювання земельних відносин, проте підприємство так і не звернулося з відповідною заявою до вказаного управління. Тож на час розгляду даної справи в суді ділянка не була повернута міській раді.

Скріншот судового рішення

Тож Господарський суд Житомирської області своїм рішенням задовольнив позов прокуратури в інтересах Житомирської міської ради до ТОВ «Житомирська льняна мануфактура» про повернення земельної ділянки площею 20,35 га (кадастровий номер 1810136600:07:004:0041), що розташована по вулиці Параджанова, 125. Суд також зобов’язав відповідача по справі сплатити на користь прокуратури 1921 грн судового збору.

Скріншот судового рішення

Який нині вигляд мають колишні промислові гіганти Житомира: Льонокомбінат та завод верстатів-автоматів, дивіться у відео від 31 серпня 2020.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 прокуратура через суд вимагала у недіючого підприємства повернути 20 га землі в районі житомирського «Льонокомбінату».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: льонокомбінат земля ділянка оренда Житомирська льняна мануфактура  
Матеріали по темі