Суспільство

У Житомирській області за тиждень склали 52 протоколи за порушення карантину та надіслали 3 листи до правоохоронців

8 September 2020, 09:23

В Житомирській області триває робота щодо перевірки дотримання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання в період карантину. Спеціалісти районних та міського управлінь головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у складі створених мобільних груп та комісій здійснюють рейдові перевірки об'єктів продовольчої та непродовольчої торгівлі, закладів громадського харчування, перукарень та салонів краси, закладів освіти тощо. За недотримання карантинних заходів упродовж тижня мобільні групи склали понад 50 протоколів і надіслали три листи до правоохоронних органів.

Про це 7 вересня на своїй Facebook-сторінці повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Упродовж останнього тижня в області проведено 247 рейдових перевірок об’єктів продовольчої торгівлі, перевірено діяльність 102 заклади торгівлі непродовольчою групою товарів, 33 заклади громадського харчування, перевірено 15 перукарень. Крім того, перевірками охоплено 211 інших об'єктів нагляду, - серед яких дитячі дошкільні та освітні заклади, агропродовольчі ринки області. У ході рейдових перевірок було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму на 141 об’єкті нагляду, в результаті чого складено 52 протоколи про адмін.правопорушення, надано 103 приписи з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 36 інформаційних листів до органів місцевої влади та 3 до правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Основними порушеннями протиепідемічного режиму є:

-недостатня кількість або ж відсутність деззасобів, антисептиків та засобів індивідуального захисту;
- не проводиться температурний скрінінг працюючого персоналу;
- порушення маскового режиму;
- відсутність інформаційних матеріалів щодо основних заходів профілактики СOVID-19.

Нагадаємо, протягом тижня з 22 по 28 червня 2020 року спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 1063 перевірки суб’єктів господарювання, порушення карантинних обмежень виявили у 30% випадків.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2020 року Держпродспоживслужба показала, як перевіряє продовольчі ринки в Житомирській області на дотримання карантинних заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба карантин перевірка  
Матеріали по темі