Здоров'я

Держпродспоживслужба показала, як перевіряє продовольчі ринки в Житомирській області

20 May 2020, 17:34

На сьогодні в Житомирській області в рамках послаблення карантинних обмежень відновили свою діяльність 22 агропродовольчих ринки.

Про це 20 травня повідомляє сайт головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Спеціалістами районних та міського управлінь спільно з представниками адміністрацій ринків щоденно здійснюється моніторинг стану виконання протиепідемічних вимог, зазначених у постанові головного державного санітарного лікаря України №14 від 27 квітня 2020 року. Зокрема, нещодавно внесено зміни до зазначеної вище постанови, відповідно яких відстань між робочими місцями продавців повинна становити не менш як півтора метри, за умови наявності між місцями торгівлі захисних екранів, або три метри – у разі їх відсутності. Грубих порушень протиепідемічних вимог у ході моніторингових перевірок спеціалістами не виявлено, у випадку незначних зауважень від представників Держпродспоживслужби – недоліки відразу усуваються, суб’єкти господарювання беруть до уваги рекомендації фахівців, адже особисто зацікавлені в провадженні торгівельної діяльності на території ринків», - йдеться у повідомленні.

Проведення заходів з дезінфекції та впорядкування місць торгівлі та територій агропродовольчих ринків також відбувається за безпосереднім наглядом та відповідно до рекомендацій представників Держпродспоживслужби. Крім того, спеціалістами Держпродспоживслужби продовжується активна роз’яснювальна робота серед населення щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, фахівці головного управління Держпродспоживслужби перевіряють не лише ринки і заклади торгівлі, а й заклади сфери послуг – салони краси і перукарні: станом на 14 травня за результатами перевірок було складено 10 протоколів.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня 2020 року Кабмін дозволив працювати продуктовим ринкам та затвердив вимоги до їх роботи під час карантину. 1 травня 2020 року «Житній» ринок у Житомирі запрацював після майже 1,5 місяця карантину, 5 травня на ринку відновив роботу м’ясний павільйон. Станом на 12 травня у Житомирській області відновили роботу 9 агропродовольчих ринків з 42.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка ринок торгівля карантин  
Матеріали по темі