Економіка

Фонд держмайна намагається продати будівлю цеху колишнього житомирського заводу хімічного волокна на «голландському» аукціоні

10 September 2020, 11:10

Фонд державного майна України з липня намагається продати на аукціоні приміщення будівлі цеху контрольно-вимірювальних приладів і автоматики загальною площею 860,2 кв. м, яке знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Промислова, 1/154.

Станом на 10 вересня триває прийом заявок на черговий аукціон з продажу цеху колишнього заводу хімічного волокна

«Приміщення будівлі цеху контрольно-вимірювальних приладів і автоматики загальною площею 860,2 кв.м. розташовані за адресою: м. Житомир, вул. Промислова, 1/154. Балансоутримувач - Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. За призначенням не використовується, стан приміщень - незадовільний. трьохповерхова цегляна будівля розташована на околиці міста Житомира в промисловій зоні. Балансова вартість об'єкта станом на 31.12.2019 становить 4630100,00 грн», - зазначено в описі об’єкту приватизації.

Перший аукціон зі стартовою ціною 4 млн 630 тис. 100 грн (без ПДВ) був запланований на 5 серпня 2020 року, але торги не відбулися. Через 20 днів мав відбутися аукціон з продажу цеху зі зниженою на 50% ціною – 2 млн 315 тис. 050 грн, але знову не знайшлося бажаючих придбати будівлю.

На 14 вересня запланований «голландський» аукціон – за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій.

Голландський аукціон складається з 3 етапів: на першому – учасники «торгуються» на зниження ціни, на другому етапі торг іде вже на підвищення ціни від визначеної на першому етапі, і лише на третьому етапі буде визначена остаточна вартість активу. Детальніше тут.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 2 вересня 2020 року депутати позбавили ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» права постійного користування земельною ділянкою, яке підприємство отримало у 1996 році. Тоді ж мер повідомив, що наступне подібне рішення планується по земельній ділянці колишнього заводу верстатів та автоматів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон завод хімволокна приватизація цех  
Матеріали по темі