Події

​У Житомирі поліція тиждень відпрацьовувала територію агроколеджу на Крошні: на студентів склали 6 протоколів за розпиття алкоголю і куріння

15 September 2020, 09:13

У Житомирі поліцейські зафіксували правопорушення, учинені студентами агротехколеджу, та склали 6 адмінпротоколів.

Про це 14 вересня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Превентивне відпрацювання території навчального закладу, що у мікрорайоні Крошні обласного центру, минулого тижня провели працівники ювенальної поліції спільно із представниками соцслужби. У результаті задокументували правопорушення, провели профілактичну роботу зі студентською молоддю та вказали адміністрації коледжу на необхідність суворіших виховних заходів», - повідомили в поліції.

Ювенальні поліцейські обласного підрозділу та Житомирського відділу ГУНП спільно з працівниками міської служби у справах дітей днями провели рейд по території одного з начальних закладів в обласному центрі. Приводом до таких заходів стали скарги людей на неприпустиму поведінку студентської молоді, що проживає у тамтешніх гуртожитках.

«Поліцейські працювали на території закладу у вечірній та нічний час і зафіксували вчинення адміністративних правопорушень молодими людьми. У результаті загалом складено 6 адміністративних протоколів за розпиття спиртних напоїв чи появу у нетверезому вигляді у громадських місцях (ст.178 КУпАП), куріння (ст. 175-1 КУпАП), доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст. 180 КУпАП). Окрім того, відносно батьків одного зі студентів-порушників складено адмінматеріали за ст. 184 (Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП. З мешканцями гуртожитків ми провели серйозні профілактичні бесіди, попередивши про передбачену законом відповідальність за порушення громадського порядку. Натомість адміністрації коледжу направлено подання про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню правопорушень дітьми», - розповіла начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Водночас правоохоронці закликають усіх дорослих громадян не ігнорувати протиправну поведінку підлітків у публічних місцях і реагувати адекватно до ситуації. Батькам же наголошують на сумліннішому ставленні до виховання дітей. Не забувайте роз’яснювати підліткам і юнакам, особливо тим, які навчаються далеко від місць проживання і мешкають у гуртожитках, правила поведінки у навчальних закладах і на їх території, на вулицях, у громадському транспорті, в інших публічних місцях, а також наголошуйте на наслідках негативних вчинків.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж літа 2020 в Житомирській області на дітей склали понад 200 протоколів: за розпиття алкоголю, куріння та хуліганство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: агротехколедж коледж студент алконоль адмінпротокол  
Матеріали по темі