Суспільство

МОН оприлюднило результати опитування учнів та батьків щодо харчування в шкільних їдальнях

15 September 2020, 13:22

Шкільними їдальнями користуються понад 50% школярів, а основними причинами, через які учні відмовляються від харчування у школі, є несмачна та холодна їжа або поганий вигляд та запах страв.

Відповідні результати опитування «Задоволеність батьків та учнів шкільним харчуванням» оприлюднено на сайті МОН 14 вересня 2020 року – інформує пресслужба міністерства.

«В межах дослідження учні та їхні батьки могли оцінити шкільний буфет, якість перших і других страв, напоїв, смакові якості шкільного харчування загалом, а також чистоту шкільних їдалень та охайність їхніх працівників», - йдеться у повідомленні.

Опитування «Задоволеність батьків та учнів шкільним харчуванням» проводилось 5-15 березня 2020 року, в ньому взяли участь 923 учнів та 3 519 батьків зі всіх областей України та міста Києва, окрім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим.

Згідно з відповідями батьків, основними причинами, через які учні відмовляються від харчування у школі, є:

несмачна та холодна їжа,

поганий вигляд та запах страв,

погане самопочуття після прийому їжі,

неадаптованість до особливих дієтичних потреб,

брудні посуд і прибори,

недовіра до якості шкільних страв,

одноманітне меню, напівфабрикати, відсутність перших страв,

поганий запах в їдальні, «антисанітарія», комахи,

відсутність їдальні,

черги, їжі не вистачає для всіх учнів (старших класів).

Нагадаємо, 9 вересня Мінекономіки оприлюднило звіт за результатами обстеження закладів загальної середньої освіти в рамках реформування системи шкільного харчування.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі кожен з 31 навчального закладу самостійно закуповує послуги харчування, відповідно до рішення виконавчого комітету, з початку 2020 року зросла вартість харчування в школах: сніданок для учнів 1-4 класу коштував 18 грн 30 коп.: з них 8 грн 35 коп. – кошти місцевого бюджету, 9 грн 95 коп. – батьківська доплата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН школа харчування ідальня  
Матеріали по темі