Фоторепортаж

Прем’єр-міністра зацікавив проєкт модульного інфекційного відділення, презентований на заводі в Коростені. Фоторепортаж

15 September 2020, 15:47

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає модульне інфекційне відділення, яке може виготовити «Коростенський завод МВФ», перспективним проєктом в разі збільшення кількості хворих на коронавірус.

Про це Шмигаль сказав на брифінгу 15 вересня після огляду заводу та проведення наради з представниками деревообробної та лісової галузей.

«Це надзвичайно цікавий проєкт, ми обговорювали вартість цього відділення і швидкість будівництва – 2 місяці, 512 ліжко-місць за самими сучасними стандартами. Вартість – більш ніж в 5 разів дешевше ніж китайські аналоги. Тому, звичайно, це потенціал, який у разі потреби можна буде доволі швидко – від двох до трьох місяців – розгорнути і збудувати в будь-якій точці України. Підприємство до цього готове, ми обговорили ці можливості. На сьогоднішній день в Україні є 85 тисяч ліжко-міць, більше 30 тисяч, це перша і друга хвиля, підготовлено під прийняття хворих на COVID. Якщо ми будемо бачити, що епідемія й далі зростає, а ми зараз бачимо доволі швидкі темпи зростання: кожен день близько 3 тисяч людей в Україні хворіють, то ми бачимо цей потенціал українських підприємств. І ми розуміємо, що зможемо розгорнути доволі велику кількість додаткових інфекційних відділень за самими сучасними стандартами, а не просто ліжко-місць», - сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, вранці 15 вересня візит прем’єр-міністра до Житомирської області почався з огляду заводу МДФ, після чого він провів нараду на підприємстві. Акредитованих місцевих журналістів на ці заходи не пустили, але після майже двогодинного очікування дозволили оглянути підготовлені до приїзду Шмигаля презентаційні стенди модульного інфекційного відділення на 512 місць.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 15 вересня 2020 року в Україні 159 702 лабораторно підтверджені випадки COVID-19: за добу зафіксовано 2 905 нових випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шмигаль Коростень завод МДФ коронавірус лікарня  
Матеріали по темі