Влада

Влада Житомира затвердила прозорий механізм отримання благодійних внесків для СДЮСШОР «Полісся»

25 September 2020, 12:04

На засіданні виконавчого комітету міської ради ухвалили порядок прийому і використання благодійних внесків на спеціальний рахунок спортивної школи з футболу «Полісся». Начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук пояснює: раніше кошти з батьків брали за непрозорою схемою.

«Справа в тому, що всі знають – у нас були і досі тривають певні суди та розслідування щодо діяльності попереднього директора. Не зовсім прозоро використовувались благодійні внески. Вони не були врегульовані правильним чином, тому на даний момент благодійні внески школа не отримує, не збирає, бо це було не в законодавчому полі. Для того, щоб все було прозоро, правильно і вірно, ми сьогодні затвердили порядок отримання і використання благодійних внесків нашої спортивної школи з футболу «Полісся», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Для того, щоб батьки учнів були певними, що їх благодійні внески використовуються саме на потреби спортивної школи, відкриють спеціальний рахунок, і робити внески можна буде лише безготівково.

«Благодійний рахунок відкритий у казначействі, тобто, ми його бачимо, він прозорий. Ми можемо відслідковувати, куди направляються кошти, тому більше не буде якихось рахунків в банках чи карти ПриватБанку. Це буде виключно рахунок в казначействі. І батьки тільки по безготівковому перерахунку можуть надавати ці благодійні послуги. Тобто, не готівкою тренеру чи директору, а виключно на безготівковий рахунок. Це дуже важливо. І якщо хтось із тренерів вимагатиме готівкові кошти, щоб оплатити щось, то, будь ласка, звертайтесь в управління. Це для нас дуже важливо і принципово», – каже Ірина Ковальчук.

Сума благодійного внеску не є фіксованою, вона залежатиме виключно від волі батьків учнів. Нова система отримання і використання цих коштів почне діяти вже з 1 жовтня.

Нагадаємо, депутат Житомирської міської ради Валерій Шевчук судиться з мером Сергієм Сухомлином та начальницею управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іриною Ковальчук з приводу скасування наказів про догани та поновлення на посаді директора СДЮСШОР з футболу «Полісся».

Як повідомляв Житомир.info, контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради проводив перевірку фінансово-господарської діяльності та ефективності використання бюджетних та благодійних коштів СДЮСШОР з футболу «Полісся» Житомирської міської ради за період з 01.01.2019 року по 31.12.2019 року. Підставою для проведення перевірки стало розпорядження мера Сергія Сухомлина від 6 листопада 2019 року. В січні 2020 року Валерій Шевчук написав заяву на звільнення з посади директора житомирської СДЮСШОР з футболу «Полісся» з 22 лютого, після завершення відпустки. Але звільнили його 13 квітня 2020 року й не за заявою, а за п.3 ст.40 Кодексу законів про працю: систематичного невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СДЮСШОР «Полісся» благодійні внески виконком  
Матеріали по темі