Місто

Дівчину, яка зламала хребет і ноги у Йорданії, привезли до Житомира та лікують в обласній лікарні

1 October 2020, 15:41

Українську фотомодель Олену Красуцьку, яка в Йорданії зламала хребет, перевезли до рідного Житомира. Дівчину вже лікують місцеві медики. Після перельоту та операції стан дівчини важкий.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 1 жовтня.

«Королева "Полісся - 2014", 29-річна Олена Красуцька впала з тераси і зламала спину. Дівчину, в якої закінчився строк дії медичної страховки, в Йорданії рятували друзі і небайдужі йорданці, вони збирали необхідні для лікування гроші. Врешті тяжкотравмовану доправили літаком до рідного Житомира», – розповідає кореспондентка ТСН.


Відео ТСН

Дівчина підробляла моделлю для глянців, а в Йорданію поїхала до друзів ще на початку березня, але через коронавірус не змогла повернутися до України.

Того вечора була з друзями на терасі, фотографувалися, Олена не втримала рівновагу і впала з 3 поверху.

«Це прикра випадковість, ніхто від такого не застрахований. Мене забрала «швидка», дуже довго не знали, що зі мною робити, оперувати, не оперувати», – розповідає Олена.

Про травмовану українку лікарі повідомили в українське посольство в Йорданії. Дипломати одразу поїхали у шпиталь.

«Лікарі діагностували, що у дівчини, на жаль, серйозна травма, відбувся перелом хребта. Ми з нею поспілкувалися і з лікарями. І нам було сказано, що, на жаль, надії немає», – розповідає надзвичайний і повноважний посол України Мирослава Щербатюк.

У дівчини закінчився строк страхового полісу і тому фактично вона перебувала в країні нелегально, каже дипломат. А медична допомога для іноземців там дуже дорога.

«Підключилися друзі, які назбирали 5 тисяч динарів, а це по курсу – 7 тисяч доларів США, крім того, ще одна громадянка, яка попросила, щоб її не називали, яка представляє саудівську інвестиційну компанію, також пожертвували 5 тисяч динарів», – додає посол.

З допомогою посольства та небайдужих Олену літаком доправили до України. Нині дівчина в реанімації Житомирської обласної лікарні. Стан її погіршився після перельоту, кажуть медики, але дівчина тримається. В Олени зламаний хребет та обидві ноги.

«Зробили трансплантацію, тобто фіксацію перелому хребта, зараз стан її після транспортування трошки погіршився, важкий», – каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні Микола Біляс.

«Нижня частина тіла в неї взагалі паралізована. Ми вже торкалися, ноги береш, взагалі ніякої реакції, тобто нижня частина в неї зовсім нерухома», – розповідає мама дівчини.

Після падіння з висоти Олену чекають роки реабілітації, кажуть медики. Прогнозувати, чи зможе Олена взагалі коли-небудь встати на ноги, не беруться.

Як повідомляв Житомир.info, 28 вересня 2020 року на сесії Житомирської міської ради за рекомендацією погоджувальної ради ухвалили рішення щодо виділення 150 тис. грн. на лікування і транспортування житомирянки Олени Красуцької, яка отримала серйозні травми в Йорданії, впавши з висоти.

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: травма травматизм травмування падіння Олена Красуцька  
Матеріали по темі