Здоров'я

За тиждень на COVID-19 захворіли 1579 жителів Житомирської області, померла 21 людина

12 October 2020, 11:37

Захворюваність на COVID-19 у Житомирській області стрімко зростає. Так, за неповних два тижні жовтня в області виявили 2376 інфікувань, це майже стільки ж, як за увесь вересень. А минулий тиждень відзначився кількома оновленнями антирекордів за показниками заражень, і загалом за цей період зафіксували 1579 випадків хвороби, 21 людина померла.

Про це 12 жовтня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Ситуація на Житомирщині досить непроста. Ми отримали минулого тижня дві доби понад 300 хворих. Взагалі за період, за тиждень, захворіло 1579 людей. Окрім того, на жаль, вимушені констатувати, що 21 людина за цей же тиждень померла. Якщо за вересень у нас було всього 2706 підтверджених випадків, то за 12 днів жовтня вже 2376. І з такою динамікою ми за пів місяця наздоженемо і переженемо показники вересня», – зазначив Віталій Бунечко.

Він також зауважив, що з такими темпами поширення коронавірусу область може потрапити до червоної зони епідемічної небезпеки.

«Хочу сказати, що 4 міста та 12 районів уже увійшли до помаранчевого рівня. І з такими темпами ми можемо увійти в червону зону, і тоді будуть діяти всі обмеження, які передбачені карантинними заходами, коли міста потрапляють у червону зону», – сказав голова ОДА.

Зазначимо, що з 12 жовтня почав діяти новий розподіл по «карантинних зонах». У Житомирській області лише два райони потрапили до зеленої зони, а міста Житомира, Коростень, Бердичів, Новоград-Волинський та ще 12 районів області – «помаранчеві».

Нагадаємо,11 жовтня Житомирська область потрапила до п’ятірки лідерів за кількістю зафіксованих нових випадків коронавірусної хвороби.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 12 жовтня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 8464 випадки COVID-19, з них 138 – виявлені упродовж минулої доби. Також за минулу добу зафіксовано 5 летальних випадків, пов’язаних з коронавірусом. Загалом зареєстровано 149 летальних випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть  
Матеріали по темі