Події

​У Житомирі спеціаліст, який привласнив бюджетні кошти на участь у спортивних заходах, отримав 3,5 роки обмеження волі з іспитовим терміном

15 October 2020, 13:24

Корольовський райсуд Житомира виніс вирок головному спеціалісту Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, який наказам управління сім`ї, молоді та спорту Житомирської ОДА був призначений матеріально-відповідальною особою при відрядженні спортсменів та тренерів для участі у спортивних заходах.

Про це йдеться в ухвалі суду від 8 жовтня 2020, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що у червні 2017 року обвинувачений подав до управління сім’ї, молоді та спорту підроблені квитанції про витрати на проїзд, розміщення та харчування 5 спортсменів та тренера, які мали б упродовж тижня брати участь у тренувальних зборах з боротьби самбо у Києві. Знаючи, що спортсмени не були у відряджені, на основі фіктивного звіту він отримав 9480 грн і витратив їх на власний розсуд.

У липні того ж року подібна ситуація відбулась із відрядженням на тренувальний збір з легкої атлетики до Чорноморська трьох спортсменів і тренера. Тоді обвинувачений привласнив 17 тис. 70 грн.

У січні 2018 троє спортсменів мали їхати до Києва на тренувальний збір з боксу, витрати на цей захід у розмірі 11 тис. 580 грн також були привласнені на підставі підроблених документів.

«Всього за період з червня 2017 року по січень 2018 року злочинними діями ОСОБА_1 Управлінню сім`ї, молоді та спорту Житомирської ОДА спричинено матеріальних збитків на загальну суму 38130 грн. Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1, свою винуватість у вчиненні вказаних вище злочинів визнав повністю та дав покази, які відповідають вищевикладеному. При цьому пояснив, що вказані кошти в подальшому витрачав на інші спортивні заходи, але документально цього підтвердити не може», - йдеться у матеріалах суду.

Вироком Корольовського райсуду міста Житомира обвинуваченого визнано винним у підробленні документів (ч.3 ст. 358 ККУ) і використанні завідомо підроблених документів (ч.4 ст.358 ККУ), а також у заволодінні чужим майном, шляхом обману, (ч.2 ст. 190 ККУ) та привласненні чужого майна, яке було ввірене особі (ч.3 ст.191 ККУ). На підставі сукупності злочинів суд призначив остаточне покарання у виді 3 років 6 місяців обмеження волі з позбавленням права займатися діяльністю пов’язаною з розпорядженням бюджетними коштами як матеріально-відповідальна особа на строк 1 рік. Втім від відбування реального покарання засудженого звільнили, призначивши іспитовий строк 1 рік.

Крім того, засуджений має відшкодувати управлінню майнову шкоду у розмірі 38 тис. 130 грн та сплатити судові витрати з залученням експерта у сумі 16 тис. 642 грн.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 поліція розпочала розслідування привласнення понад 100 тис. грн, які виділялись тренерам і спортсменам на участь у легкоатлетичних змаганнях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд привласнення відрядження спортсмен тренер змагання  
Матеріали по темі