Місто

​Житомирський виконком дозволив кінотеатру імені Франка підвищити ціни на квитки до 80 грн

23 October 2020, 11:49

На позачерговому засіданні виконкому 23 жовтня були внесені зміни до рішення про тарифи на послуги з демонстрування фільмів у комунальному кінотеатрі.

Відповідний проєкт рішення виконкому «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 5 липня 2017 року №604 «Про встановлення тарифів на послуги з демонстрування фільмів комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста», був оприлюднений 9 жовтня на сайті Житомирської міськради.

Які саме зміни вносяться в попереднє рішення про тарифи, доповів на виконкомі директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Олександр Шевчук.

«Вносяться зміни щодо ціни надбавки до 100%. На сьогоднішній день ціна квитка у нас становить 40 грн. При цьому дозволена наша надбавка – 50%, тобто максимальна ціна квитка може становити 60 грн. Ми просимо збільшити надбавку до 100 %, що дозволить підвищити ціну квитка до 80 грн», - розповів Олександр Шевчук.

Він наголосив на тому, що мова йде про підвищення ціни на квитки на комерційні фільми, прем’єрні покази для дорослого глядача. На дитячий квиток залишається соціальна ціна 35 грн.

Нагадаємо, згідно з даними фінансового звіту КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» за 2019 рік, який представили на виконкомі 6 травня 2020 року, за попередній рік виручка від продажу квитків у кінотеатрі імені Івана Франка зросла на третину, а від роботи кафе – у 5 разів. При цьому у 2018 році кінотеатр ім. Франка в Житомирі заробив 1,8 млн грн на продажу квитків, проте прибутку так і не отримав. Тоді фінансова допомога комунальному підприємству склала майже 1,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2019 мер Житомира призначив нового директора КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста». Ним став житомирський активіст – Олександр Шевчук. Колишня керівниця підприємства Інна Сергійчук звільнилася з посади директора за згодою сторін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінотеатр показ фільм кінотеатр ім. Івана Франка Об'єднана дирекція кінотеатрів міста Шевчук тариф квиток  
Матеріали по темі