Події

У Житомирській області взяли під варту чоловіка, підозрюваного у розбещенні 9-річної дівчинки

29 October 2020, 12:46

Суд взяв під варту 35-річного жителя Радомишльського району Житомирської області, підозрюваного у розбещенні малолітньої дочки своєї співмешканки.

Про це 29 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

За даними слідства, злочин було скоєно у травні цього року в одному з населених пунктів Радомишльського району.

«Потерпіла – 9-річна дівчинка, яку бабуся-опікун привезла на тимчасове проживання (на час свого перебування у лікарні) до матері, яку позбавлено батьківських прав стосовно цієї дитини. Користуючись відсутністю матері, її 35-річний співмешканець неодноразово вчиняв розпусні дії стосовно малолітньої дитини», – йдеться у повідомленні.

Наразі у межах досудового розслідування, ювенальним прокурором Коростишівської місцевої прокуратури забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні злочину. Ухвалою Радомишльського районного суду підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння розпусних дій щодо малолітньої особи (розбещення) (ч. 2 ст. 156 КК України), проводить Радомишльське відділення поліції. Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудового розслідування.

Санкцією зазначеної статті за скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка прокуратури: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада 2019 року прокуратура інформувала, що жителя Радомишльського району Житомирської області засудили до 10 років позбавлення волі за розбещення та задоволення статевої пристрасті щодо малолітньої доньки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбещення зґвалтування суд прокуратура взяття під варту Радомишльський район  
Матеріали по темі