Здоров'я

У лікарнях Житомирської області не вистачає інфекціоністів, анестезіологів та медперсоналу, планують залучати до роботи студентів

2 November 2020, 11:14

У Житомирській області за весь період пандемії коронавірус діагностували у 574 медичних працівників. Найбільше медиків захворіли у Житомирі, Любарському та Андрушівському районах. Зараз у лікарнях, окрім інфекціоністів не вистачає анестезіологів та медперсоналу.

Про це під час онлайн брифінгу в Житомирській ОДА розповів в.о. начальника управління охорони здоров’я Сергій Березовський, відповідаючи на питання журналістів.

«З початку епідемії у нас інфікувались і захворіли 574 медичних працівники, в активній фазі хвороби на сьогоднішній день перебуває 60 медиків. З початку епідемії в усіх лікарнях були захворілі медики. Найбільшу кількість захворілих медиків ми спостерігали в Любарському районі, в місті Житомир, це лікарня №1 та №2, закривались і відділення на певний час, бо не було кому працювати, медичні працівники хворіли і також Андрушівський район, велика кількість медиків хворіли», – зазначив в.о. начальника управління охорони здоров’я Сергій Березовський.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко уточнив, що в лікарнях області, крім інфекціоністів не вистачає ще анестезіологів та середнього медичного персоналу.

«Ми розглядаємо зараз можливість підключення студентів, випускників наших медичних вишів для того, щоб розвантажити лікарів», – додав Бунечко.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що у Чуднівському районі Житомирської області обмежили роботу лікарні через спалах коронавірусу: захворіли 28 медпрацівників.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 2 листопада, за добу коронавірус підтвердили у 398 жителів Житомирської області, померли троє людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарі медперсонал лікарні коронавірус брифінг  
Матеріали по темі