Здоров'я

​Міністр охорони здоров’я прокоментував ситуацію зі смертю 39-річної жінки в житомирській лікарні, яка скаржилась на проблеми з киснем

19 November 2020, 11:58

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов не пов’язує смерть 39-річної житомирянки Ольги Грабар з проблемами з киснем у міській лікарні.

Про це 19 листопада він повідомив під час щоденного ранкового онлайн-брифінгу.

«Хочу наголосити, що інколи те, що ми читаємо і потім одразу починаємо розбиратися, виявляється не зовсім так, як пишуть і коментують у соцмережах. Так, щодо випадку, який стався в Житомирській лікарні №1: Міністерство охорони здоров’я одразу відреагувало і почало розбиратися в ситуації. Що хочу повідомити: що повідомлялося, нібито, там не вистачає кисню і кисень дають не всім, що не вистачає ліжок з підведеним киснем. На сьогоднішній день у цій лікарні киснем забезпечено 106 ліжок: це централізований кисень, або кисневі концентратори. Окрім того, у лікарні зараз перебуває 67 пацієнтів, які потребують кисню, і усім їм, зрозуміло, надається цей кисень. Те, що стосується тієї жінки, яка пішла з життя через COVID, яку не вдалося врятувати нашим медичним працівникам, вона перебувала в достатньо важкому стані в лікарні, була переведена в реанімацію, в палату інтенсивної терапії. Перебувала потім на апараті штучної вентиляції легень, на високопотоковому кисні, була заінтубована, але, на жаль, ускладнення, яке дає вірус, окрім того супутні захворювання, які були у цієї жінки, вони не дали змоги врятувати її життя. Але навіть жодного натяку на те, що їй не була надана киснева терапія в необхідному обсязі, не було», - зауважив міністр.

Повне відео з брифінгу міністра охорони здоров’я від 19 листопада тут.

Нагадаємо, 18 листопада медичний директор КП «Лікарня №1» Андрій Волков прокоментував ситуацію, пов’язану зі смертю викладачки «Житомирської політехніки» Ольги Грабар, яка за день до смерті повідомляла в соцмережі про перебої з киснем у лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, у соціальній мережі Facebook 15 листопада поширювали допис житомирянки Ольги Грабар про те, що в лікарні №1 немає кисню. 16 листопада заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова пояснила, що лікарні киснем забезпечені, а на вихідних були технічні проблеми, які вже вирішили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус летальний випадок Грабар Степанов МОЗ кисень  
Матеріали по темі