Здоров'я

​НСЗУ створила карту, де можна перевірити залишки ліків, які дають хворим на COVID-19, у Житомирській області таких понад 4 млн

1 December 2020, 14:15

Національна служба здоров'я України створила інтерактивну карту, на якій можна відстежити наявність ліків, що входять в перелік лікарських засобів, якими симптоматично лікують коронавірусну хворобу в Україні. У закладах охорони здоров’я Житомирської області залишки ліків становлять – 4.27 мільйонів.

Про це 30 листопада повідомляють на сайті «Українська правді. Життя»

«Станом на 29 листопада відзвітували про залишки 114 форм лікарських засобів 588 лікарень. Також на дашборді за кожним найменуванням можна побачити не тільки поточний залишок у певній лікарні, а його приріст за добу, середній залишок за сім днів, кількість закладів, де є певний препарат у наявності та інше. Щодо наявності залишків, необхідних для боротьби з COVID-19, в аптеках, то відзвітували 2570 аптечних закладів. У них наявні 143 форми ліків 45 МНН. Перелік аптечних мереж із залишками таких препаратів також можна побачити на дашборді НСЗУ», – йдеться у повідомленні.

За даними карти у Житомирській області 24 заклади охорони здоров’я надали інформацію про залишки ліків. У закладах наявні залишки 58 МНН ліків (Міжнародне непатентоване найменування). По 7 МНН залишки відсутні. Поточні залишки лікарських засобів становлять – 4.27 млн. Приріст за добу - -21.24 тис.


Лікарські засоби наявні у області 77 аптечних закладах області і становлять – 160.32 тисячі.


Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада у Житомирській ОДА розповіли, яких ліків не вистачає для лікування хворих з COVID-19 та в яких лікарнях є проблеми з киснем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НСЗУ лікарні ліки коронавірус карта  
Матеріали по темі