Здоров'я

Житомирські лікарні не накопичують кошти на рахунках, наявні залишки – трохи більше 7 млн грн, - заступниця мера

4 December 2020, 16:11

За оперативними даними, станом на 1 жовтня 2020 року залишки коштів на рахунках 2220 закладів охорони здоров’я, які надають послуги за програмою медичних гарантій, становлять понад 10 млрд гривень. Це може свідчити про неефективне використання ними бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я.

Про це наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев – повідомила 3 грудня пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що в 4 закладах охорони здоров’я залишки на рахунках перевищували 100 млн гривень:

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Львівська обл.) – 144,3 млн грн;

Міська клінічна лікарня № 4 Дніпровської міської ради (Дніпропетровська обл.) – 134,5 млн грн;

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Харківська обл.) – 122,8 млн грн;

Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня (Луганська обл.) – 105,7 млн гривень.

«В 14 закладах залишки на рахунках становили від 50 до 100 млн грн. Разом сума залишків на рахунках цих закладів становила 948,28 млн грн. Майже половина закладів охорони здоров’я (1012 закладів) мали залишки коштів на рахунках у розмірі від 1 до 10 млн грн. Загальна сума залишків на рахунках цих закладів становила 3 795,7 млн грн», - інформує Міністерство фінансів.

Про ситуацію із залишками коштів на рахунках трьох лікарень Житомира 4 грудня в коментарі Житомир.info розповіла заступниця мера Марія Місюрова, зазначивши, що сумарно це – трохи більш ніж 7 млн грн.

«На сьогодні залишки коштів на рахунках КП «Лікарня №1» - 1 млн 869 тис. грн, КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» - 2 млн 763 тис. грн, КП «Дитяча лікарня ім. В.Й.Башека» - 2 млн 500 тис. грн. З цих коштів зараз ще виплатимо аванс за грудень. Це невеликі кошти для наших лікарень, бо, наприклад, місячний заробітний фонд лікарні №1 – 10-12 мільйонів гривень, лікарні №2 – до 10 млн грн, в дитячій лікарні на зарплату з усіма відрахуваннями треба 6 млн грн. Крім зарплати кошти з рахунків використовуються на поповнення лікарських засобів та засобів захисту», - зазначила Марія Місюрова.

Нагадаємо, за інформацією НСЗУ за квітень-вересень середньомісячні витрати на оплату праці до відрахування податків у закладах, які надають спеціалізовану медичну допомогу становили: керівники закладів - 23,5 тис. грн; лікарі - майже 9 тис. грн; середній медперсонал - 7,5 тис. грн; молодший медперсонал - 6,1 тис. грн. За даними електронної системи охорони здоров’я, з квітня 2020 року звільнилось трохи більше 5 тисяч лікарів спеціалізованої ланки. Також система зареєструвала понад тисячу нових фахівців.

Як повідомляв Житомир.info, лікарі інфекційного відділення житомирського КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка», де лікують хворих на COVID-19, зараз отримують «чистими» 20-25 тис. грн зарплати. Станом на 15 жовтня 2020 року в медичних закладах Житомира були вакантними понад 170 посад лікарів та медсестер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Мінфін бюджет Місюрова  
Матеріали по темі