Економіка

У Житомирі допомогу на дітей до 10 років отримували майже 900 ФОПів

8 December 2020, 16:01

Упродовж травня-серпня допомогу на дітей до 10 років, встановлену для ФОПів у квітні 2020 року, в Житомирі отримували майже 900 фізичних осіб-підприємців. Після відновлення Урядом виплат кількість отримувачів цієї допомоги з об’єктивних причин скоротилася.

Про це Житомир.info 8 грудня розповіла директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

«У травні-серпні цю допомогу в Житомирі отримувало 873 особи. А тепер будуть отримувати 774. Ми перебрали кожну справу: у деяких за цей час дітям виповнилося 10 років, деякі припинили підприємницьку діяльність – тобто, люди втратили це право з об’єктивних причин», – зазначила Вікторія Краснопір.

Директорка департаменту соцполітики також зауважила, що станом на 8 грудня є 5 нових претендентів на отримання зазначених виплат. Однак, наголошує Вікторія Краснопір, аби оформити допомогу, ще є час: до управлінь соціального захисту населення з пакетом документів необхідно звернутися до 15 грудня 2020 року.

Нагадаємо, 7 грудня Міністерство соціальної політики України повідомило, що Уряд відновив виплату допомоги на дітей до 10 років для фізичних осіб-підприємців I та II груп на період з 01.11.2020 по 31.12.2020. Особи, які отримували виплату допомоги у травні-серпні 2020 року, таку допомогу будуть отримувати і надалі.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня Кабінет Міністрів України опублікував у виданні «Урядовий Кур’єр» Порядок виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку (постанова КМУ від 22.04.2020 № 329) та Порядок використання коштів для надання цієї допомоги (постанова КМУ від 29.2020 № 330).

У житомирському департаменті соцполітики роз’яснювали, як ФОПам оформити «дитячі» виплати та кому вони не надаються.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФОП підприємець карантин допомога виплати Мінсоцполітики департамент соціальної політики Краснопір  
Матеріали по темі