Місто

Житомиряни можуть придбати різнокольорові шкарпетки і підтримати дітей із синдромом Дауна

10 December 2020, 11:37

Різнобарвні та з візерунками – кожен охочий житомирянин може отримати таку пару шкарпеток, взяти участь у флешмобі до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна (який відзначається в березні, але цьогоріч не відбувся в Україні через оголошений карантин) і підтримати таким чином особливих «сонячних» дітей. Голова ГО «Діти сонця» Сніжана Кісішвілі розповідає: 2020 рік вніс свої корективи в діяльність організації, і більшість благодійних заходів, запланованих ще на березень, довелось скасовувати, втім, завдяки зусиллям небайдужих людей шкарпетки все ж вдалось реалізовувати. Зібрані кошти в організації хочуть спрямувати на оплату роботи фахівців, логопедів та викладачів, які проводять заняття для «сонячних» дітей.

«Ми дуже дякуємо педагогам, які приходять і працюють з нашими дітьми. Але працюють вони на волонтерських засадах. Нам хотілось би, щоб вони приходили сюди ще частіше, щоб вони дійсно працювали. Але ж усім хочеться їсти, і на сьогодні батьки оплачують заняття за власний кошт, а ми хотіли б, як і в попередні роки, щоб організація могла оплачувати. Щоб батькам було трошки легше. А ще ми хочемо кошти спрямувати на купівлю обладнання, більш професійного: невелика індукційна плита, швейна машинка. Щоб готувати дітей до майбутньої професії, до самостійності в житті», – розповідає голова ГО «ЖОГО «Діти сонця» Сніжана Кісішвілі.


В організації кажуть: долучитись до благодійності може кожен охочий і таким чином зробити «сонячним» дітям подарунок до Дня святого Миколая.

«До нас ще дзвонять, запитують, чи акція вже закінчилась. Хочу сказати, що не закінчилась. Шкарпеточок вистачить ще дуже багато, і ми запрошуємо всіх долучитись, допомогти нам їх реалізувати. Ви не просто купуєте шкарпеточки, ви допомагаєте дітям навчатись, допомагаєте їм розвиватись, щоб вони могли так само, як і всі, жити своїм самостійним, цікавим життям. І в знак допомоги ви отримуєте класну пару гарних, ексклюзивних шкарпеток», – каже Сніжана Кісішвілі.

Долучитися до акції і підтримати дітей можна за адресою:

м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 4

Фейсбук: https://www.facebook.com/disozt/

Пошта: kisisvilipaola@gmail.com

Зазначимо, в 2020 році до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна у Житомирі готували не лише різнокольорові шкарпетки, а й кольорові футболки.

Нагадаємо, Всесвітній день людини з синдромом Дауна щорічно відзначається 21 березня. У цей день небайдужі одягають кольорові шкарпетки, бажаючи виразити свою підтримку «сонячним» людям. У 2020 році флешмоб «LOTS OF SOCKS» у Житомирі проходив у домашніх умовах у зв’язку з карантинними заходами. Напередодні Дня людини з синдромом Дауна заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська закликала житомирян долучитися до акції й публікувати власні фото у кольорових шкарпетках на сторінках соцмереж з хештегом #Lots_of_socks. Житомиряни відгукнулися на заклик й оприлюднювали власні фото у Facebook.

В минулому 2019 році Марина Порошенко у Житомирі долучилась до всесвітнього флешмобу LotsOfSocks.

Історію «сонячної» дівчинки із Житомира Оленки Бахуринської, яка мріє стати зірковою супермоделлю читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: синдром Дауна діти Сонця Кісішвілі шкарпетки LotsOfSocks  
Матеріали по темі