Влада

Перші розпорядження нового голови Житомирської обласної ради – про створення робочих груп по лікарні та інтернату

10 December 2020, 12:26

Свої перші розпорядження новообраний голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко підписав 4 грудня 2020 року,

Обидва розпорядження, підписані цього дня, – про створення робочих груп. Оприлюднили їх на сайті облради 10 грудня.

Перше розпорядження, підписане головою облради Володимиром Федоренком, стосується вивчення наявних проблемних питань у роботі КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради, виявлених під час робочої поїздки міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Робочу групу з 14 осіб, у складі якої дев’ять депутатів обласної ради, очолює її перший заступник голови облради Олег Дзюбенко.

«Робочій групі надати інформацію про результати роботи та відповідні пропозиції до 17 грудня 2020 року», - йдеться у документі.

Нагадаємо, 29 листопада міністр охорони здоров’я без попередження перевірив житомирські лікарні, які приймають хворих на коронавірус, та виявив в обласній лікарні жахливу ситуацію з інфекційним контролем та суттєві проблеми з подачею адекватної статистики по кисневих точках.

Друга робоча група створена з метою вивчення наявних проблемних питань у роботі комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради, виявлених під час перевірки представників Уповноваженого Верховної ради з дотримання прав людини.

Робочу групу з 15 осіб, до якої також входять по одному представнику від дев’яти депутатських фракцій, очолює заступник голови облради Володимир Ширма.

«Робочій групі до 17 грудня 2020 року вивчити наявні проблемні питання у роботі комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради та надати відповідні пропозиції щодо їх вирішення», - зазначається у розпорядженні.

Нагадаємо, 12 листопада під час моніторингового візиту до Радомишльського психоневрологічного інтернату представниками Офісу Омбудсмана було виявлено двох підопічних з ознаками ГРЗ. Одна з підопічних перебувала у важкому стані – мала температуру тіла 39,3 та концентрацію кисню в крові 89%, але директор закладу та сімейний лікар відмовлялися викликати «швидку». У госпіталізованої жінки виявили COVID-19, 15 листопада вона померла в Коростишівській лікарні від ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою

Як повідомляв Житомир.info, під час першої сесії Житомирської обласної ради VIII скликання, яка 27 листопада 2020 року тривала п’ять годин, депутати обирали голову обласної ради, першого заступника та заступника: за кандидата на посаду голови облради Володимира Федоренка проголосували 53 депутати; за кандидата на посаду першого заступника голови Олега Дзюбенка проголосували 53 депутати; за кандидата на посаду заступника голови Володимира Ширму проголосували 48 депутатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада розпорядження робоча група обллікарня інтернат  
Матеріали по темі