Влада

Перепрофілювання дитячого санаторію на околиці Житомира: «Лісовий берег» віддають обласному бюро судмедекспертизи

10 December 2020, 13:48

Майновий комплекс комунальної установи «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради загальною площею 9675,8 кв. м, який знаходиться в селі Іванівка Житомирського району на вул. Санаторна, 1, передають на баланс обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради.

Відповідний проєкт рішення сесії 10 грудня оприлюднений на сайті облради.

Питання планують розглянути на другій сесії обласної ради восьмого скликання, яка відбудеться 24 грудня.

На сесії також планують затвердити проміжний ліквідаційний баланс КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег».

Нагадаємо, рішення про ліквідацію дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег» ухвалили на сесії обласної ради 25 червня 2020 року. Напередодні сесії пресслужба повідомляла, що в обласній раді опрацьовуються різні варіанти подальшого використання приміщень санаторію».

Ліквідація закладу пов’язана з тим, що Національна служба здоров‘я України не фінансує заклади, які не надають медичні послуги, а Бюджетний кодекс України забороняє утримувати санаторії з місцевих бюджетів, тому постало питання подальшого функціонування «Лісового берегу» і використання його приміщень. Також в червні цього року тодішній голова обласної ради Володимир Ширма оглядав матеріально-технічну базу санаторію, розповідав про можливі варіанти перепрофілювання закладу зазначаючи, що це потребує значних коштів: треба зробити ремонт, оновити майно, створити відповідні умови.

Довідка: в середньому у санаторії «Лісовий берег» одночасно могли перебувати до 90 дітей, в 2019 там оздоровилися понад 500 дітей. Роботу закладу забезпечували майже 140 працівників. Заклад надавав фтизіатричну допомогу дітям віком від 3 до 17 років включно. Загальна площа санаторію 8,5 тис. кв.м. Будівлі санаторію зведені в 1996 році.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2015 року головний лікар обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег» Житомирської обласної ради Людмила Кириєнко, в якої на той час закінчився попередній контракт, була єдиною претенденткою на посаду керівника цього санаторію. На сесії 18 грудня 2019 року депутати проголосували за переукладання контракту з керівником санаторію «Лісовий берег» Людмилою Кириєнко на п’ять років – по 18 березня 2025 року. Після рішення про ліквідацію санаторію Людмила Кірієнко звільнилася: відповідне розпорядження голова облради підписав 26 червня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада санаторій проєкт рішення бюро судмедекспертизи  
Матеріали по темі