Здоров'я

​У Житомирській облраді прозвітували про результати перевірки обласної лікарні, до якої мав претензії міністр Степанов

15 December 2020, 10:20

У Житомирі спеціальна комісія перевірила проблемні питання в обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського і прозвітувала про результати на засіданні робочої групи 14 грудня.

Про це 14 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«У Житомирі під головуванням першого заступника голови обласної ради Олега Дзюбенка пройшло засідання робочої групи, на якому звітували про результати перевірки КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради. Перевірку проводила комісія Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації за результатами візиту Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова 29 листопада 2020 року», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі облради нагадали, що претензії до обласної лікарні очільник МОЗ озвучив на своїй сторінці у Фейсбук. Максим Степанов зробив зауваження щодо неналежного встановлення механічних бар’єрів в інфекційному відділенні, де лежать хворі на коронавірус, а також щодо невідповідності інформації про наявність кисневих точок.

«Офіційного листа з вимогою усунути дані недоліки від Міністерства не надходило», - повідомили в облраді.

1 грудня комісія перевірила у лікарні штати та укомплектованість, плинність кадрів, особові справи, посадові інструкції, кількість ліжкомісць та доплати, які отримують медичні працівники.

Зокрема в ході перевірки встановлено, що в закладі розгорнуто 784 ліжок. Кількість кисневих точок у лікарні – 101.

За пакетом 31 «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2» укладено договір з НСЗУ №5824-М120-Р000 на суму 22138818,36 (глобальна ставка передбачена на листопад, грудень). На момент перевірки кошти від НСЗУ не надійшли.

За словами головного лікаря КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Богдана Леськіва, медичний заклад у повному обсязі забезпечений всіма необхідними засобами захисту і наразі приймає пацієнтів з коронавірусом. Інфекційне відділення для хворих на COVID-19 знаходиться на першому поверсі центрального корпусу, втім медичний заклад не пристосований до масового перебування хворих на коронавірус, адже у реанімації лежать пацієнти з іншими хворобами.

«Робоча група прийняла рішення взяти до відома зауваження Міністра охорони здоров’я Максима Степанова і підняти на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, яка відбудеться 15 грудня, питання щодо доцільності ковідного відділення в обласній клінічній лікарні та розглянути питання щодо його перенесення у інше приміщення», - повідомили в пресслужбі Житомирської облради.

Нагадаємо, 29 листопада 2020 міністр охорони здоров’я Максим Степанов без попередження перевірив житомирські лікарні, які приймають хворих на коронавірус, і виявив «чимало проблемних питань» у роботі Житомирської обласної клінічної лікарні імені Гербачевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня коронавірус перевірка Степанов  
Матеріали по темі