Економіка

У Житомирській області підприємцям виплатили понад 70,5 млн грн за «карантинне» безробіття, – центр зайнятості

15 December 2020, 12:20

За час карантину підприємцям Житомирської області виплатили понад 70,5 млн грн допомоги з часткового безробіття.

Про це 14 грудня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Починаючи з весни, фінансовою підтримкою від держави в період карантину скористались на Житомирщині понад 870 роботодавців та 4700 ФОПів без найманих працівників. Загальна сума виплат для 12660 жителів області, які втрачали можливість працювати, склала понад 70,5 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звернення від представників малого і середнього бізнесу для отримання допомоги по частковому безробіттю продовжують надходити до служби зайнятості. Окремі суб’єкти господарювання не в змозі вийти на докарантинні об’єми робіт і забезпечити всіх працівників постійною зайнятістю, а деякі вимушено припиняли роботу у зв’язку із введенням «карантину вихідного дня» та обмеженням роботи навчальних закладів.

«Під час чергового засідання робочої групи під головуванням заступниці директора обласного центру зайнятості Тетяни Касімцевої розглянули пакети документів від чотирьох ФОПів та п’яти роботодавців щодо 39 осіб, які втратили заробіток через часткову зупинку діяльності. Документи надійшли з різних міст і районів області: Житомира, Бердичева, Коростеня, Радомишльського, Олевського та Черняхівського районів. Прийняті рішення щодо всіх звернень – позитивні», – пише пресслужба центру зайнятості.

Додаткові консультації щодо отримання фінансових допомог можна отримати у відділі організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості за тел. 0(412)36-13-16 або у будь-якому міському чи районному підрозділі служби зайнятості.

Нагадаємо, у зв’язку з оголошенням січневого локдауну Уряд прийняв рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин. Тож з 14 грудня ФОПи та наймані працівники можуть оформити заявку на державну допомогу у зв’язку з «карантинними канікулами». Ознайомитися з Порядком надання цієї допомоги можна на сайті державної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/iijaDW.

Як повідомляв Житомир.info, за травень-серпень 2020 року на розгляд Житомирського обласного центру зайнятості надійшло 6212 пакетів документів від представників малого і середнього бізнесу для отримання часткової компенсації втрачених доходів під час карантину. Станом на початок вересня отримали виплати 859 малих і середніх підприємств для своїх майже 7500 найманих працівників та близько 4700 ФОПів, які ведуть діяльність одноосібно. Загальна сума виплаченої допомоги по області складала 63,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр зайнятості служба зайнятості ЦЗ безробіття "карантинне" безробіття  
Матеріали по темі