Події

У Житомирі суд розглядав справу про групове зґвалтування, двом обвинуваченим призначили психіатричну експертизу

15 December 2020, 16:31

Корольовський районний суд м. Житомир розглядав справу про групове зґвалтування. Двом особам, обвинуваченим у злочині, суд призначив судово-психіатричну експертизу.

Відповідну ухвалу Корольовський райсуд прийняв 27 листопада 2020 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень ухвала була оприлюднена 7 грудня.

Саме правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості було скоєне 3 січня 2019 року. Двоє раніше несудимих осіб прийшли в домоволодіння потерпілої, де в них виник спільний злочинний умисел щодо групового зґвалтування. Свою жертву обвинувачені зв’язали мотузками, які один з них взяв з собою, та занесли у будинок, там і скоїли злочин.

Скріншот з ухвали Корольовського районного суду м. Житомира

Під час слухання справи суд встановив, що один з обвинувачених тривалий час перебував на лікуванні в КПН «Обласний медичний центр психічного здоров`я» та йому було встановлено діагноз «Легка розумова відсталість з вираженою емоційно-вольовою нестійкістю по збудливому типу».

Скріншот з ухвали Корольовського районного суду м. Житомира

Врешті, суд задовольнив клопотання сторони захисту одного з обвинувачених про призначення судово-психіатричної експертизи. Проте таку експертизу призначили обом обвинуваченим.

Скріншот з ухвали Корольовського районного суду м. Житомира

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2020 року суд взяв під варту жителя Коростенського району, підозрюваного у замаху на скоєння тяжкого злочину проти малолітньої: п’яний чоловік заманив до себе додому дитину під приводом пригостити солодощами та, погрожуючи ножем, намагався зґвалтувати. Захисник жителя Коростенського району, підозрюваного у спробі зґвалтування малолітньої дитини, вважає, що застосований до його підзахисного запобіжний захід у виді тримання під вартою є занадто суворим. Тому він подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції та просив обрати для підзахисного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Житомирський апеляційний суд, відповідно до ухвали від 4 листопада 2020 року, скаргу не задовольнив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування суд ухвала  
Матеріали по темі