Місто

До Дня святого Миколая у Житомирі встановлять гобопроєктори та на свята містянам показуватимуть світлове шоу

15 December 2020, 17:17

14 грудня на Михайлівській в центрі Житомира комунальники почали встановлювати гобопроєктори – конструкції, за допомогою яких впродовж новорічних свят на фасади будинків будуть транслювати різдвяні зображення. Впродовж наступних кількох днів обладнання будуть налаштовувати, а в повній мірі проєктори запрацюють Дня святого Миколая.

«14 числа (грудня, – ред.) підприємством було встановлено на вулиці Михайлівській в двох місцях прожектори, гобопроєктори, які встановлювали і в минулому році. Сьогодні буде встановлено ще один проєктор біля Михайлівського собору. Світлова ілюмінація буде така ж, як і минулого року. На Михайлівському соборі буде ялинка та сніг, на будинку Трибеля буде зображення святого Миколая, а також сніжинки, і різнокольорові зображення – на музичну школу. Запрацюють проєктори до Дня святого Миколая, тоді вони будуть увімкнені. Сьогодні, можливо, буде проведено тестове підключення, налаштування. Вони будуть працювати до закінчення новорічних свят», – розповідає директор КП «ЕМЗО «Міськсвітло» Сергій Ковальчук.


Вперше гобопроєктори на Михайлівській встановили в 2019 році. Тоді Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповідав, що обладнання куплене за приватні кошти, але передане в користування місту.

Минулої зими освітлена Михайлівська та новорічні зображення стали популярною фотолокацією. Подивитись світлове шоу приїздили люди з різних міст Житомирської області.

Нагадаємо, у 2020 році лісівники Житомирської області готові реалізувати майже 400 тисяч новорічних ялинок, ціна – від 40 до 300 грн.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир зустрічатиме Різдво-2021 та Новий рік без ярмарку та концертів.

Де у Житомирі придбати новорічну ялинку в горщику та як за нею доглядати, дивіться у відеосюжеті від 15 грудня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гобопроєктор вулиця Михайлівська "Міськсвітло" Новий рік Різдво  
Матеріали по темі