Здоров'я

В житомирській лікарні №1 середня зарплата лікарів – 16 тисяч гривень

16 December 2020, 13:26

В комунальному підприємстві «Лікарня №1» Житомирської міської ради середня зарплата лікарів – 16 тис. грн, медсестер – 11 тис. грн.

Про це на засіданні виконкому 16 грудня повідомив директор КП Володимир Мордюк.

«На даний час середня заробітна плата лікарів по закладу становить приблизно 16 тисяч гривень, медичної сестри середня заробітна плата становить приблизно 11 тисяч гривень і молодшого медперсоналу – до 10 тисяч гривень», - сказав керівник КП.

Він зауважив, що в інших регіонах України приблизно така сама зарплата в лікарнях.

«Ми отримали доплати, наші лікарні заключили договори про перехідне фінансування і з вересня отримують доплати наші лікарі, медичні сестри, санітарки, в тому числі в поліклініках і в інших відділеннях, які незадіяні в боротьбі з COVID», - уточнила заступниця мера Марія Місюрова.

Нагадаємо, за інформацією НСЗУ за квітень-вересень середньомісячні витрати на оплату праці до відрахування податків у закладах, які надають спеціалізовану медичну допомогу становили: керівники закладів - 23,5 тис. грн; лікарі - майже 9 тис. грн; середній медперсонал - 7,5 тис. грн; молодший медперсонал - 6,1 тис. грн. За даними електронної системи охорони здоров’я, з квітня 2020 року звільнилось трохи більше 5 тисяч лікарів спеціалізованої ланки. Також система зареєструвала понад тисячу нових фахівців. 24 листопада обласний центр зайнятості повідомляв, медичні заклади Житомирської області потребують близько 50 лікарів різної спеціалізації, пропонована зарплата – від 5 тис. грн до 13 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, лікарі інфекційного відділення житомирського КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка», де лікують хворих на COVID-19, станом на листопад 2020 року отримували «чистими» 20-25 тис. грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком лікарня зарплата лікар медсестра  
Матеріали по темі