Події

​Уночі в Житомирській області двоє чоловіків вдерлися до будинку 58-річної жінки і вимагали гроші, злодіїв сполохав автомобіль

17 December 2020, 11:30

У селі Ігнатпіль Овруцького району затримали двох чоловіків, які вдерлися до будинку 58-річної жінки і вимагали гроші, але злякалися автомобіля і втекли. Поліцейські затримали підозрюваних у пограбуванні пенсіонерки.

Про це 17 грудня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Уночі до будинку жительки с. Ігнатполя вдерлися незнайомці, які вимагали від жінки гроші. Щаслива випадковість врятувала пенсіонерку від погроз нічних візитерів і тим довелося втекти. Поліцейські встановили та затримали грабіжників уже наступного дня», - йдеться у повідомленні.

Про нічні пригоди 58-річна жінка розповіла правоохоронцям уже уранці. Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали до місця проживання жінки, зафіксували обставини кримінального правопорушення, у тому числі що незнайомці проникли до будинку, розбивши скло в одному з вікон.

Чоловіки вимагали у пенсіонерки гроші, однак, помітивши, наближення до будинку автомобіля, вдалися до втечі.

Зібравши слідову інформацію в оселі, а також провівши інші заходи, поліцейські запідозрили причетність до події двох молодиків, які раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Під час перевірки їх участь підтвердилась.

«28-річний житель с. Семени та 34-річний мешканець Рудні Повчанської раніше уже відбували покарання за крадіжки. Нині обоє затримані у порядку 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. У нас є підстави стверджувати про їх причетність ще до кількох кримінальних діянь. Нині ми перевіряємо ці відомості», - розповів начальник Овруцького відділення поліції Руслан Прищепа.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Відтак молодикам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2020 у Радомишльському районі 25-річний хлопець побив 90-річну пенсіонерку і викрав гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруч пограбування розбій напад  
Матеріали по темі