Місто

​На вулицях Житомира планують встановити 150 відеокамер, які будуть розпізнавати обличчя та номери автомобілів

21 December 2020, 11:23

У Житомирі хочуть встановити 150 камер вуличного відеоспостереження, які будуть розпізнавати обличчя та номерні знаки автомобілів. Камери мають на меті запобігати вчиненню злочинів. Їх приблизна вартість – 7 мільйонів гривень, які мають виділити з бюджету.

Про це 18 грудня в прямому ефірі програми «Діалоги на Житомир.info» розповів начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

«Наголошую про одну зміну, яку ми нещодавно проговорили з міським головою, про встановлення в місті камер відеоспостереження з розпізнаванням облич і номерних знаків. В найближчу сесію це питання розглянуть. Ці камери будуть розпізнавати обличчя людини і розпізнавати номерні знаки, що суттєво полегшить роботу поліції, відштовхне бажаючих, нечистих на руку ділків, сюди приїздити, вчиняти злочини на цій території, вчиняти квартирні крадіжки, які трапляються у нас на жаль. Таких камер буде 150. Презентацію ми вже підготували. Концентрація злочинів в місті про які ми вже говорили нам відомо, ці місця нам теж відомі, місця найчастіших вчинень квартирних крадіжок, викрадення транспортних засобів, в'їзди і виїзди з міста. Ми швидше будемо розкривати злочини і бажаючих вчиняти такі злочини буде набагато менше. Це досить фінансово затратно, але вкрай необхідно для мешканців Житомира та області. Вартість цих камер сягає близько 7 мільйонів гривень, це державні кошти, кошти бюджету», – зазначив Юрій Олійник.

Ефір з начальником ГУНП можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, 2 грудня цього року Житомирський виконком надав дозвіл київському ТОВ «Клансістемс» встановити камеру автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за адресою Київське шосе, 32. За день зафіксували більш ніж тисячу порушень швидкісного режиму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: камери спостереження Олійник поліція бюджет  
Матеріали по темі