Влада

​Нова Житомирська облрада хоче ухвалити звернення про надра, яке вже ухвалювали цього року попередники

23 December 2020, 17:17

Житомирська обласна рада збирається звернутися до Верховної ради та Кабміну щодо повернення повноважень органам місцевого самоврядування у сфері надрокористування.

Про це йдеться в оприлюдненому 23 грудня проєкті рішення сесії облради, до якого додається текст запропонованого звернення.

«Депутати обласної ради звертаються з проханням внести зміни у Кодекс України про надра, повернувши обласним радам повноваження щодо погодження надання надр у користування з метою геологічного вивчення і розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, а також для цілей, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин. Повернення повноважень забезпечить захист інтересів громадян, які проживають на територіях, де планується використання надр», - йдеться у тексті звернення, де також зазначено, що дане звернення планується прийняти на другій сесії Житомирської обласної ради 8 скликання 24 грудня 2020 року.




Нагадаємо, що аналогічний текст звернення до Верховної ради та Кабінету міністрів з проханням повернути повноваження у сфері надрокористування органам місцевого самоврядування був прийнятий депутатами Житомирської облради минулої каденції. Рішення про направлення звернення прийняли на сесії 5 березня 2020.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2020 року Уряд затвердив зміни до постанови №848, що регулює відносини у сфері надрокористування. «Ми скасували погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення. Адже насправді, облради часто відмовляли інвесторам, зокрема державним компаніям, через корупційні мотиви», - прокоментував зміни тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення надра надрокористування  
Матеріали по темі