Економіка

У Житомирській області 3900 найманих працівників отримають одноразову виплату через локдаун

29 December 2020, 16:22

До Житомирської обласної служби зайнятості звернулись 212 суб’єктів господарювання – юридичних осіб для отримання на своїх працівників одноразової матеріальної виплати у зв’язку з можливими скороченнями робочого часу через запровадження у січні 2021 року додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про це 28 грудня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

У центрі зайнятості нагадують, що розмір виплат визначається пропорційно робочому часу, який скорочено, та не може перевищувати 8000 грн на одного працівника.

«У надзвичайно стислі терміни службі зайнятості необхідно було організувати роботу: фактично прийом документів для отримання допомоги здійснювався з 14 по 21 грудня. 22 грудня нашими робочими групами в містах і районах були прийняті остаточні рішення і замовлене фінансування на загальну суму близько 16,5 млн грн. Станом на сьогодні, 28 грудня, 7,4 млн грн вже профінансовані і перераховані роботодавцям, очікуємо решту – ще близько 9 млн грн, які також оперативно будуть спрямовані на рахунки отримувачів», – поінформувала директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна.

Серед найманих працівників, які отримають «карантинні» виплати, найбільше жителів міст Житомира, Бердичева і Коростеня та відповідних районів, а також Черняхівського, Радомишльського, Романівського та Олевського районів. Всього отримають кошти 3901 працівник, яким роботодавці можуть скоротити робочий час у зв’язку з оголошеним локдауном.

Нагадаємо, з 14 грудня наймані працівники юридичних осіб та ФОПів, а також ФОПи, можуть оформити заявку на державну допомогу у зв’язку з «карантинними канікулами».

21 грудня у Житомирській міській раді відбулась зустріч з підприємцями, на якій обговорювали можливі знижки та мінімізацію податкових зборів на час запланованого з 8 по 25 січня 2021 локдауну в країні.

Зазначимо також, що Уряд відновив виплату допомоги на дітей для ФОПів І та ІІ груп на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, локдаун в Україні буде з 8 по 24 січня: Уряд залишив майже усі заборони «карантину вихідного дня», а в навчальних закладах триватимуть канікули. Детальніше про обмеження, про які йдеться в оприлюдненій постанові Кабміну від 9 грудня, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: локдаун виплата центр зайнятості служба зайнятості  
Матеріали по темі