Суспільство

​У лісах Житомирської області виявили 25 порушників, які прийшли по «безкоштовні» ялинки

4 January 2021, 15:53

Цьогоріч лісівники Житомирщини реалізували 36 тисяч ялинок – на 3 тисячі більше ніж торік, що свідчить про ріст попиту. Втім попит був і на дармові новорічні дерева. Так, за час ялинкової кампанії рейдові бригади зафіксували 25 фактів порушень.

Про це 4 січня повідомила пресслужба Житомирського ОУЛМГ.

«Понад 36 тисяч ялинок реалізували лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході передноворічної ялинкової кампанії. Це на 3 тисячі більше, ніж в минулому році. Такий ріст попиту лісівники пояснюють досить демократичними цінами, адже в пунктах продажу, організованих безпосередньо лісгоспами, зелену красуню можна було придбати вдвічі, а то й втричі дешевше, ніж у підприємців. Та навіть незважаючи на таку ціну, знайшлися бажаючі ялинку просто поцупити. Майже 900 працівників лісової охорони постійно проводили рейди з охорони хвойних плантацій. В ході цих рейдів виявлено 25 фактів лісопорушень. Всі порушники вже сплатили адмінштрафи на загальну суму майже 13 тисяч гривень та ще стільки ж шкоди, заподіяної лісу», - йдеться у повідомленні.

В управлінні ЛМГ зазначають, що у цьому році найбільше користувалися попитом хвойні деревця з Баранівського та Білокоровицького лісгоспів – там їх було продано найбільше. Всі реалізовані зелені красуні вирощено на спеціальних плантаціях різдвяних ялин та отримано в ході догляду за насадженнями.

«Активність покупців пішла на користь і лісогосподарським підприємствам: від реалізації хвойних дерев в передноворічний період в казну лісгоспів надійшло майже 2,5 мільйона гривень. 20 % з цієї суми у вигляді податку отримав державний бюджет», - повідомила пресслужба Житомирського ОУЛМГ.

Якими були ціни на новорічні дерева на ялинковому базарі в Житомирі в останній робочий день 2020 року, дивіться у відеосюжеті від 31 грудня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році лісівники Житомирської області зазначали, що готові реалізувати майже 400 тисяч новорічних ялинок, ціна – від 40 до 300 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс лісівник ялинка продаж штраф  
Матеріали по темі