Події

​У селищі Житомирської області бус в темряві наїхав на компанію підлітків: 13-річний хлопчик помер, його товариш – в лікарні (уточнено)

5 January 2021, 10:05

Увечері 4 січня в селищі Білокоровичі Олевського району мікроавтобус Fiat на неосвітленій ділянці дороги наїхав на компанію підлітків. Одна дитина загинула на місці події, ще одна - отримала перелом ноги. При цьому водій транспортного засобу мав ознаки сп’яніння.

Про це 5 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«4 січня увечері у смт Білокоровичах Олевського району сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинув 10-річний хлопець. Його 15-річний товариш нині у лікарні. Поліцейські зафіксували усі обставини події та встановлюють причини. Попередньо, близько 22:20 по вул. Гагаріна селища Білокоровичі водій «Фіат Добло Максі», рухаючись у напрямку виїзду з населеного пункту до автодороги Київ-Ковель, у темряві на неосвітленій ділянці дороги здійснив наїзд на групу підлітків. У результаті 10-річний хлопець, житель смт Білокоровичів, від отриманих травм помер на місці пригоди. Ще один підліток, 15-річний місцевий мешканець, госпіталізований з попереднім діагнозом відкритий перелом ноги», - йдеться у повідомленні..

На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Олевського відділення.

«Водія, 31-річного жителя с. Лопатичів, було доставлено до медичної установи для освідування на вживання алкоголю. У нього відібрано зразки крові. За зовнішніми ознаками, чоловік перебував у стані сп’яніння», - повідомили в поліції.

За погодженням з процесуальним керівником, прокуратурою Житомирської області, керманича автівки слідчі затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині він дає свідчення. Тривають інші слідчі дії. Транспортний засіб вилучено та призначається його експертне дослідження.

Досудове розслідування здійснюється за ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Станом на 12.00 у пресслужбі ГУНП в Житомирській області уточнили вік загиблого хлопчика: дитині - 13 років.

Близько 13.30 у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури також уточнили, що подія сталася в селищі Нові Білокоровичі.

"За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася 04.01.2021, після 22 години вечора, на автодорозі поблизу смт Нові Білокоровичі Олевського району. Місцевий житель, 1989 року народження, керуючи власним автомобілем марки Fiat Doblo Maxi у стані алкогольного сп’яніння, не вибрав безпечної швидкості, не врахував дорожню обстановку та здійснив наїзд на двох пішоходів, які йшли по краю проїзної частини дороги у напрямку руху автомобіля. Унаслідок скоєння ДТП 13-річний семикласник від отриманих травм загинув на місці, 15-річний студент місцевого коледжу з тілесними ушкодженнями доставлений до лікарні, де йому надали невідкладну медичну допомогу", - повідомили в пресслужбі прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 27 грудня 2020 року медики повідомили поліції про констатацію смерті 16-річного хлопця, тіло якого знайшли на території ринку у Бердичеві. Поліцейські відкрили кримінальне провадження. Згодом стало відомо, що хлопця, якого знайшли мертвим на ринку у Бердичеві, смертельно травмував автомобіль: водій переніс тіло з місця ДТП і втік. В останні дні грудня родичі загиблого 16-річного хлопця влаштували акцію протесту в Бердичеві на ринку, де продовжував працювати підозрюваний.

4 січня 2021 у Бердичеві суд обрав запобіжний захід водієві, який переїхав бусом хлопця, а потім переніс його до прилавків і покинув: нічний домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Білокоровичі дитина бус загиблий підліток  
Матеріали по темі