Влада

Звіт патрульної поліції Житомирської області за рік: майже 2 тис. протоколів на нетверезих водіїв, 252 автівки втекли з місця ДТП

7 January 2021, 13:34

Упродовж 2020 року особовий склад управління патрульної поліції в Житомирській області виявив та зафіксував 80 207 адміністративних правопорушень, з яких 71 091 – це порушення водіями Правил дорожнього руху та 9 116 матеріалів оформили патрульні за порушення у сфері громадської безпеки.

Про це йдеться у звіті за рік роботи, який патрульна поліція області оприлюднила 6 січня.

У 2020 році патрульні поліцейські в Житомирській області: склали 1 899 адміністративних протоколів за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння); зафіксували 1 860 ДТП без потерпілих патрульні на території обслуговування у 2020 році.

«Слід зазначити, що не всі учасники дорожньо-транспортних пригод залишаються на місцях подій, як наслідок інспектори відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП оголосили у розшук 252 транспортних засоби, з них розшукали 242 автівки», - інформують патрульні.

Працівники відділу забезпечення безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Житомирській області обстежили вулично-шляхові мережі на території області з метою виявлення недоліків та негайного вжиття заходів, що до їх ліквідації та забезпечення безпечних умов руху. Також, перевіряли місця виконання робіт на вулично-шляховій мережі чи відповідають вони діючим нормам та стандартам. За результатами обстежень та перевірок, за порушення правил, норм та стандартів у сфері забезпечення дорожнього руху, відносно відповідальних посадових осіб патрульні оформили 364 адміністративні матеріали, з яких 297 постанов та 67 протоколів.

Протягом 2020 року працівники відділу безпеки дорожнього руху: видали 479 дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів, габаритні або вагові параметри яких перевищують нормативні та 805 дозволів на перевезення небезпечних вантажів; погодили 620 маршрутів та графіків руху перевезення організованих груп дітей.

У 2020 році патрульні поліцейські та поліцейські роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили 1 016 осіб, котрі обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, а також виявили 53 особи, які перебували в активному розшуку.

Під час поверхневої перевірки громадян та транспортних засобів патрульні зафіксували 292 випадки пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Інспектори роти ТОР здійснювали також превентивну діяльність, спрямовану на запобігання вчинення правопорушень, своєчасно реагували та вживали необхідні заходи для припинення порушень публічної безпеки та порядку, в тому числі під час проведення масових заходів. У 2020 році було забезпечено охорону громадського порядку під час проведення 242 заходів на території Житомирської області.

Нагадаємо, в жовтні 2020 року Міністерство охорони здоров’я розробило проєкт постанови КМУ «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками роботи в 2019 році до трійки лідерів потрапили підрозділи патрульної поліції Рівного, Сум та Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні протокол поліція ТОР  
Матеріали по темі