Влада

Поблизу Новограда-Волинського​ вчасно не добудували міст, а об’їзна дорога потребує капітального ремонту

13 January 2021, 13:23

Чижівська громада потребує допомоги з інфраструктурними проєктами. Таких висновків дійшло керівництво Житомирської облради після візиту до села в Новоград-Волинському районі та ознайомлення з ходом будівництва моста через Случ.

Про це 12 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко відвідав Чижівку у Новоград-Волинському районі і ознайомився з ходом будівництва мосту через річку Случ в межах програми «Велике будівництво». Разом з головою обласної ради до Чижівської громади приїхали заступник голови обласної ради Володимир Ширма та депутати обласної ради Олександр Ющенко та Віктор Мельник», - йдеться у повідомленні.

За словами сільського голови Аркадія Ратушнюка, міст мали завершити ще 20 грудня 2020, але підрядник зупинив роботи через погодні умови. Громада Чижівки стурбована тим, що здача мосту в експлуатацію відсувається на невизначений термін. Володимир Федоренко зазначив, що міст не повинен перетворюватися у довгобуд і має бути завершений якомога швидшими темпами. Голова облради взяв на особистий контроль дотримання термінів виконання робіт.

Також під час поїздки до Чижівки обговорювалося питання об’їзної дороги, яку громада взяла на баланс. Субвенції на її капітальний ремонт не надійшло, а власних коштів на такі масштабні роботи в бюджеті громади немає. Володимир Федоренко пообіцяв допомогу у пошуку рішення. Таким рішенням може стати як виділення цільових коштів з обласного бюджету, так і передача об’їзної дороги на баланс Державного агентства автомобільних доріг.

Нагадаємо, 8 жовтня 2020 року поблизу села Чижівка на об’їзній грунтовій дорозі рятувальники діставали з кювету автоцистерну з 40 тоннами газу.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2020 польська фірма «SP. Z O.O. Mast-Bud» виграла тендер Служби автодоріг в Житомирській області на капітальний ремонт мосту через річку Случ на автодорозі Васьковичі – Шепетівка за 40,5 млн грн.

Влітку 2020 дорожники повідомили про початок капремонту мосту через річку Случ у селі Чижівка Новоград-Волинського району, у зв’язку з чим рух мостом буде закритий до кінця 2020 року. Тоді водіям радили здійснювати об’їзд даного мосту: з Коростеня до Новограда-Волинського через Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чижівка міст САД капремонт об'їзд Федоренко  
Матеріали по темі