Здоров'я

Головний лікар Житомирської обллікарні прокоментував ситуацію, коли пацієнтів просять купити лампочки, канцтовари та мийні засоби

14 January 2021, 11:10

До редакції Житомир.info звернулась жителька райцентру в Житомирській області, чоловік якої перебуває на лікуванні в реанімаційному відділенні Житомирської обласної лікарні і розповіла, що їй, окрім списку медикаментів, треба придбати лампочки, клей, кулькові ручки, папір, файли, мийні засоби та інше.

«Чоловік лежить в реанімації з переламаною ногою, йому мають робити операцію. Дали список медикаментів і цей список в якому: зошити, папір А4, файли, ручки, клей, пакети для сміття, крем для рук аж 6 штук. Як це все має йому допомогти? Я геть і не знайшла всього, щоб купити», – каже жінка.

Журналісти Житомир.info 14 січня звернулися до головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдана Леськіва з проханням прокоментувати ситуацію.

«Мене це теж цікавить. Я цієї інформації не маю. Мене дивує, що хтось, кудись інформацію скидає. В закладі є посадові особи: це завідувач того відділення, де перебуває пацієнт, це є медичний директор і це є генеральний директор. Тут має бути правильна логіка. Якщо хтось об’єктивно незадоволений наданням медичної допомоги, або отакими речами, про які я до речі перший раз чую, про стрічки там якісь і пакети для сміття, то які проблеми? Приходять до завідувача відділення, до медичного директора, та навіть до генерального директора і питають, що це таке? Звідки воно? Хто дав таке доручення? Хто ці листочки незрозумілі для мене написав? Тоді я дам відповідь. Якщо це відбувається з невідомо якої причини, я навіть не знаю чи воно відповідає дійсності, ці листочки про які ви говорите. Якщо дружина хворого, чоловік якої перебував у відділенні, вважає, що якимось чином були обмежені її права, вона повинна на ім’я генерального директора написати заяву і сказати, що в такому відділенні відбуваються такі речі. І я їй дам відповідь, або це правда і ті люди, які до цього причетні, в такий то спосіб наказані, або що це не підтвердилось, але для цього в мене має бути звернення, це нормальна визначена законом процедура. Віртуально, я можу припустити, що люди бояться, поки родич перебуває в закладі. А коли пацієнта виписали з лікарні, що заважає звернутися громадянину з відповідною заявою, що така ситуація склалася. Я відповідним чином, у спосіб, визначений законодавством, видаю наказ і проводжу службову перевірку. Якщо дійсно, якісь порушення мали місце, то люди повинні бути покарані.Якщо в мене немає цього звернення, в який спосіб я маю покарати винних? Хай звертаються до мене, чи листом-зверненням, чи усний прийом, чи електронною поштою і викладають ті факти, які начебто мали місце, а я тоді дам відповідь мали чи не мали. Іншого варіанту немає. До мене офіційних звернень з приводу того, що в якийсь спосіб було порушено чинне законодавство і якісь листочки хтось роздавав на сьогоднішній день не було», – сказав Богдан Леськів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році родичам пацієнтів Центральної міської лікарні №1 Житомирської міськради продовжували вручати списки медикаментів та витратних матеріалів. У таких списках, які на початку грудня 2015 року видали родичам пацієнтів Житомирської обласної клінічної лікарні для придбання, крім дорогих медикаментів, були рукавички, рідке мило та паперові рушники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня канцтовари список пацієнт канцтовари  
Матеріали по темі