Влада

Заступник мера Житомира прокоментував інформацію про «побори» у міській лікарні

28 October 2016, 12:52

Родичам пацієнтів Центральної міської лікарні №1 Житомирської міськради продовжують вручати списки медикаментів та витратних матеріалів.

Про це уночі 28 жовтня написав у Facebook житомирянин Сергій Купринюк.

«Немного на эмоциях!!! Час ночи. Первосоветская больница г. Житомир. Тесть по скорой попал с высоким давлением и аритмией. Все бы хорошо, пока не стал вопрос поднять пациента на второй этаж. Лифт ждали минут 10 ( лифтерша немного уснула или отошла, до сих пор не понятно), а потом из окошка реанимации мне вручили список из 10 - 15 пунктов, типа бумажные полотенца, шприцы и т.д., иди тут рядом в аптеку и все купи. ЭТО БЛИН РЕАНИМАЦИЯ ИЛИ ЧТО? Почему нельзя после, или хотя бы утром все это попросить?! Короче, я просто в шоке!», - написав житомирянин.

Користувачі, які активно коментують допис Купринюка, обурені, дехто пригадав чиновникам мільйони з бюджету, виділені приймальним відділенням міських лікарень на закупівлю предметів першої необхідності.

На допис Сергія Купринюка відреагував і заступник міського голови Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Відділення, про яке йде мова, це не реанімація, а ОКН ( відділення коронарноі недостатності). На жаль, воно не профінансовано. Мова іде лише про приймальні і відділення інтенсивної терапії. На жаль коштів на 100% фінансування не вистачає», - написав він у коментарі під дописом житомирянина.

Те ж саме, по суті, заступник мера відповів і в коментарі Житомир.info.

«Пацієнта поклали в кардіологію, не у реанімацію. А ми говорили, що профінансовані, на превеликий жаль, лише приймальні відділення і частково – реанімація. Другий поверх корпусу там чітко був указаний, це кардіологія. На жаль, вони не профінансовані. Це не нормальна ситуація, але вона реальна. Ми не можемо профінансувати лікарні у повному обсязі», - сказав Матвій Хренов по телефону.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року влада Житомира прозвітувала, що в бюджеті Житомира на 2016 рік передбачено 8,6 млн грн на забезпечення господарського утримання лікарень і поліклінік. Йшлося про закупівлю предметів одноразового використання (витратних матеріалів) - рукавичок, шприців, крапельниць, одноразових серветок, миючих та дезінфікуючих засобів, а на медичні препарати кошти не виділялися.

У списках медикаментів та витратних матеріалів, які на початку грудня 2015 року видали родичам пацієнтів Житомирської обласної клінічної лікарні для придбання, крім дорогих медикаментів, були перчатки, рідке мило та паперові рушники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі