Суспільство

На засіданні комісії облради переймалися тим, що можна показати Ілону Маску в Житомирі

14 January 2021, 15:45

Чим в Житомирі зацікавити засновника SpaceX і генерального директора Tesla Inc. Ілона Маска, якого президент Володимир Зеленський запросив у музей космонавтики імені Сергія Корольова.

Про це говорили 14 січня 2021 року на засіданні комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради, де основною темою була підготовка до святкування 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

«Президент запросив Ілона Маска на 12 квітня (День космонавтики). Що ви покажете Ілону Маску в Житомирі? Не в музеї (космонавтики), а в Житомирі. Людина ж, напевне, освічена, людина 23-го століття, він живе вже своїми мірками, що, він буде тільки в музеї ходити? Тим більше, що все те, що зроблене радянською космонавтикою, вкрадене, як правило, в Америці, ви ж пам’ятаєте процес, коли осудили десятки розвідників. Я не применшую заслуги Корольова, який це все правильно освоїв і в нього були свої ідеї, як і в Ціолковського. Тому він (Ілон Маск) подивиться на це все – його це не цікавить, його цікавить перспектива...», - сказав голова комісії Олександр Савченко (депутат фракції «За майбутнє», пенсіонер МВС).

Нагадаємо, 12 січня, в день народження конструктора космічних кораблів Сергія Корольова Зеленський у Twitter запросив Маска в єдиний в Україні музей космонавтики, який знаходиться в Житомирі.


Як повідомляв Житомир.info, комунальний заклад Житомирської обласної ради «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» указом президента України 8 вересня 2020 року отримав статус «національний».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія Ілон Маск музей космонавтики Савченко Корольов  
Матеріали по темі