Суспільство

Хлопчика назвали Браєн, дівчинку – Вів’єн, а Тетяна змінила ім’я на Атеніас: рідковживані та «нові» імена у Житомирській області в 2020 році

19 January 2021, 15:31

Упродовж 2020 року в Житомирській області зареєстрували 9201 новонародженого: хлопчиків – 4691, дівчаток – 4510.

Про це 19 січня Житомир.info повідомили у Центрально-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) у відповідь на інформаційний запит.

В управлінні юстиції також назвали найпоширеніші імена в Житомирській області, які давали дітям при державній реєстрації народження упродовж січня-грудня 2020 року:

для хлопчиків – Андрій, Артем, Вадим, Володимир, Давид, Дмитро, Кирил, Матвій, Назар, Олександр, Святослав, Тимур;

для дівчаток – Анна, Аріна, Валерія, Вікторія, Єва, Злата, Олександра, Поліна, Софія, Соломія.

Рідковживаними імена при державній реєстрації народження були:

для хлопчиків – Браєн, Вільям, Давід-Генрі, Джеймісон Карл, Єфрем-Міхаель, Мартін, Марсело, Натаніель, Селмеон, Султан, Якуб;

для дівчаток – Айше-Ебрар, Аннабелла, Бернадетта, Віола, Вів’єн, Даміана, Єремія, Земфіра, Квітка, Мартіна, Мар’єм, Меліса, Настасья, Паоліна, Стелла, Таллі, Фрея, Франческа.

Також в управлінні юстиції надали інформацію про кількість осіб, які забажали змінити свої імена.

Так, упродовж року було проведено 34 державні реєстрації зміни імені. Змінили імена: Жанна на Аліна, Ярослав на В’ячеслав, Любов на Романа, Тетяна на Тіана, Наталія на Іванна, Альона на Євдокія, Антоніна на Тетяна, Діма на Дмитро, Лідія на Лілію, Світлана на Лана, Ярослав на Гаурі, Володимир на Всеволод, Андрій на Глєб, Олександра на Соня, Дана на Даніелла, Єлизавета на Кіра, Ганна на Анна, Тетяна на Атеніас, Юлія на Емілія, Катерина на Ріана, Ольга на Олівія, Вікторія на Вірінея, Дарина на Дана, Інна на Марта, Аліса на Еліс, Анастасія на Ася, Анастасія на Аліра, Наталія на Єва, Аліна на Алевтина, Віталій на Річард, Алла на Альона, Олександра на Аліса, Лілія на Лія.

Нагадаємо, упродовж першого півріччя 2020 року в Житомирській області зареєстрували 4369 новонароджених: хлопчиків – 2281, дівчаток – 2088. Які імена у січні-червні 2020 року жителі Житомирської області найчастіше обирали для своїх новонароджених дітей, а які були рідкісними, читайте тут. За вказаним посиланням можна дізнатися, скільки осіб за вказаний період забажали змінити свої імена та як себе переназивали.

Якими рідкісними іменами жителі Житомирської області називали своїх дітей у 2019 році, можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада 2020 року Верховна рада на пленарному засіданні прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права фізичної особи на зміну по батькові», яким дозволила змінювати не лише прізвище та ім’я, але й по батькові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ім'я дитина народження юстиція немовля новонароджений  
Матеріали по темі