Влада

​Голова Житомирської ОДА прокоментував затримання на хабарі директора департаменту охорони здоров’я

22 January 2021, 13:36

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко чекає на результати досудового розслідування щодо затримання на хабарі директора департаменту охорони здоров’я Миколи Суслика і лише тоді буде робити висновки. Станом на 22 січня від посади Суслика не відсторонили.

Офіційний коментар голови Житомирської ОДА стосовно затримання директора департаменту охорони здоров'я розіслали журналістам в соціальній мережі.

«У дійсності, вчора співробітниками Служби безпеки України за підозрою в отриманні неправомірної вигоди було затримано директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Наразі тривають слідчі дії. Чекаємо на результати досудового розслідування, після якого можна буде робити остаточні висновки. Більш детальну інформацію зможуть повідомити представники правоохоронних органів, які ретельно вивчають справу. Я впевнений, що слідство буде неупередженим, об’єктивним і швидким!», – йдеться в офіційному коментарі.

Прессекретар голови ОДА Юрій Мельник у коментарі Житомир.info розповів, що на даний час Суслик не відсторонений від посади директора департаменту.

«На даний час у Житомирської обласної державної адміністрації відсутні юридичні підстави для відсторонення керівника Департаменту охорони здоров’я від виконання службових обов’язків. Це може бути зроблено лише при наявності відповідного рішення суду. У разі його отримання Житомирська ОДА буде діяти у відповідності до чинного законодавства», - зазначив Юрій Мельник.

Нагадаємо, ввечері 21 січня стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Миколу Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Суслик був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації 25 травня 2017 року. В листопаді 2020 року в структурі Житомирської облдержадміністрації відбулись зміни: управління охорони здоров’я перейменували в департамент, а Миколу Суслика перевели з посади начальника УОЗ на посаду директора департаменту.

8 квітня 2019 року заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Віктора Лучківа затримали в робочому кабінеті після отримання хабаря – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступник відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучківа не було. 12 вересня 2019 року Корольовський районний суд м.Житомира отримав затверджений обвинувальний акт і досі розглядає справу, а Лучків продовжує працювати на посаді заступника начальника управління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко Суслик хабар коментар посада  
Матеріали по темі