Місто

У центрі Житомира мітингувальники перекрили дорогу

25 January 2021, 12:27

У Житомирі 25 січня проходить чергова акція проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Після 12:00 год. мітингувальники вийшли на вулицю Велику Бердичівську та перекрили дорогу біля міської ради. На це оперативно відреагувала патрульна поліція та взялася регулювати дорожній рух.

Подробиці – дивіться у відеосюжеті про акцію тут.

Варто зазначити, що на 25.01 анонсували ще одну акцію: люди збиралися виступати проти однієї із забудов.

Нагадаємо, 11 січня 2021 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати обговорили та проголосували за звернення до центральних органів влади щодо передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів. Вранці 13 січня у Житомира організували акцію проти підвищення комунальних тарифів, учасники якої перекривали вулицю Київське шосе.

15 січня житомиряни знову вийшли на акцію протесту, яка розпочалася біля АТ «Житомиргаз», після чого мітингувальники пішли до «Житомиробленерго», Житомирської облради, а потім і до міської ради. Цього ж дня депутати Житомирської обласної ради підготували звернення до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету щодо мораторію на підвищення тарифів для населення.

21 січня під стінами Житомирської міської ради вкотре пройшов мітинг проти підвищення тарифів. Того разу список вимог протестувальників поповнився таким пунктами: скасувати часові обмеження для пенсіонерів у громадському транспорті, провести публічний аудит в КП «Водоканал», КП«Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» та публічну перевірку в КП «Житомиртеплокомуненерго», а також відправити у відставку Кабмін та звільнити керівництво НКРЕКП.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2021 року була оприлюднена постанова Кабміну про граничну ціну на газ: 6,99 грн за 1 куб.м буде лише на два місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг тариф акція протест  
Матеріали по темі