Влада

Обов’язки директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА виконуватиме заступник начальника одного із відділів

29 January 2021, 12:17

Замість Миколи Суслика, якого затримали на хабарі та відсторонили від посади на два місяці, виконувати обов’язки директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА буде заступник начальника одного із відділів департаменту Юрій Павлюк.

Про це 29 січня розповів прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник.

«На основі отриманої ухвали Подільського районного суду міста Києва директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика відсторонено від посади на період проведення слідчих дій на строк 2 місяці – до 22 березня 2021 року. На час відсторонення від посади директора департаменту, тимчасово покладено виконання його обов’язків на заступника начальника відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню Юрія Павлюка, терміном від 26 січня до 22 березня. Відповідні розпорядження будуть оприлюднені протягом доби на сайті Житомирської ОДА», – прокоментував прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник.

Нагадаємо, директор департаменту охорони здоров’я ОДА 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Відомості про кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 8 грудня 2020 року. Ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Миколу Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів.

Подільський райсуд Києва 22 січня обрав директору департаменту ОДА Миколі Суслику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят діб (до 22 березня 2021 року) та визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 55 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто у сумі 124 тис. 850 грн, у разі внесення якої Суслик може бути звільнено з-під варти, але з певними умовами, серед яких – не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду та здати закордонний паспорт. 26 січня визначена застава була внесена і директор департаменту був звільнений з під варти і на два місяці відсторонений від посади директора департаменту Житомирської ОДА, він просив суд цього не робити.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Суслик був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації 25 травня 2017 року. В листопаді 2020 року в структурі Житомирської облдержадміністрації відбулись зміни: управління охорони здоров’я перейменували в департамент, а Миколу Суслика перевели з посади начальника УОЗ на посаду директора департаменту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: департамент охорони здоров'я ОДА Суслик Павлюк  
Матеріали по темі