Влада

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розподілив обов’язки між своїми заступниками

4 February 2021, 11:27

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розподілив обов’язки між головою, першим заступником та заступниками голови.

Відповідне розпорядження Бунечко підписав 2 лютого 2021 року.

Відповідно до розподілу, голова ОДА, зокрема, здійснює керівництво територіальною обороною області, забезпечує координацію заходів щодо додержання прикордонного режиму уздовж державного кордону України.

«Контролює взаємодію обласної державної адміністрації з громадськими організаціями, сприяє у додержанні їх законних прав, контролює вивчення громадської думки. Вирішує відповідно до чинного законодавства питання щодо вільного волевиявлення громадян, свободи інформації в області. Контролює здійснення заходів в області, спрямованих на збереження інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Координує роботу засобів масової інформації та системи інформування населення з питань висвітлення основних напрямів внутрішньої і зовнішньої політики держави, діяльності Президента України, Кабінету Міністрів України, обласної державної адміністрації», - зазначено в обов’язках Віталія Бунечка.


Скріншот з розпорядження

Голова ОДА Віталій Бунечко спрямовує та координує роботу: управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи; управління внутрішнього аудиту; управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; патронатної служби; сектору мобілізаційної роботи; сектору з питань запобігання та виявлення корупції, взаємодії з правоохоронними органами; головного спеціаліста з питань режимно-секретної роботи.

Перший заступник Наталія Остапченко спрямовує та контролює роботу: департаменту фінансів; департаменту регіонального розвитку; департаменту охорони здоров’я; управління освіти і науки.


Заступник Віктор Градівський спрямовує та контролює роботу: департаменту агропромислового розвитку та економічної політики; управління екології та природних ресурсів; департаменту праці, соціальної та сімейної політики; служби у справах дітей.


Заступник Юрій Оханський спрямовує та контролює роботу: департаменту культури, молоді та спорту; державного архіву Житомирської області; управління з питань організаційної роботи, взаємодії з органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.


Заступник з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько спрямовує та координує роботу: управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи; управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; управління внутрішнього аудиту; сектору з питань запобігання та виявлення корупції, взаємодії з правоохоронними органами.

(всі ці підрозділи є в обов’язках голови ОДА – ред.)


У розпорядженні також прописані обов’язки п’ятого заступника голови – з питань «діджиталізації», який станом на 4 лютого ще не призначений. Він координуватиме роботу лише двох підрозділів: відділу інформаційних технологій та захисту інформації; сектору з питань цифрового розвитку.


Нагадаємо, станом на 1 січня 2021 року у голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка було два заступники: Наталія Остапченко, яку 22 грудня 2020 представили як першого заступника голови ОДА, яка з вересня 2019 року працювала на посаді заступника голови ОДА; Віктор Градівський, який був призначений на посаду заступника 16 грудня 2019 року.

На початку січня колишній голова Житомирської РДА Юрій Оханський був призначений на посаду заступника голови ОДА, наприкінці січня колишній співробітник СБУ Олександр Федько став заступником голови ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2021 року в програмі «Діалоги» голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко пояснив причини затримки з призначенням заступника з цифрової трансформації – є кандидатури з інших регіонів, але Бунечко хоче, щоб цю посаду зайняла людина з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження Бунечко заступник  
Матеріали по темі