Місто

У басейнах двох житомирських дитсадків завершили ремонт, але їх так і не відкрили

4 February 2021, 17:43

Басейн у садочку №61 та спортивний комплекс на вулиці Бориса Тена, біля ДНЗ №25, які обіцяли відкрити у 2020 році, досі не працюють.

Сьогодні на двох об’єктах усі роботи вже виконали й перевірили. Проте як повідомили у департаменті освіти, спорткомплекс ще мають передати на баланс дитячо-юнацькій спортивній школі №2, а на експлуатацію іншого об'єкту потрібно отримати дозвіл.

Спорткомплекс на Бориса Тена ремонтують з 2013 року і два роки підрядник усував недоліки.

«Є рішення виконавчого комітету в проєкті, який ще не прийнятий. В проєкті про передачу даного басейну до дитячо-юнацької школи №2. У них є аспект, як даний басейн буде працювати, як будуть залучати й спортсменів, і на оздоровлення, тобто дітей молодшого шкільного віку. Є така перспектива, є така концепція розвитку даного закладу разом зі спортивною школою. Вона цікава і я думаю, що усі хто живуть в цьому мікрорайоні вони теж попадуть під цю концепцію, незалежно від того, чи вони відвідують дитячо-юнацьку спортивну школу чи ні. Стосовно її передачі, то вона затягнулася в тому плані, тому що була єдина адреса садочка і даного басейну. По єдиній адресі ми не могли передати, тому ми спільно з архітектурою відпрацювали це питання. Уже є рішення, в середу було прийнято це рішення і присвоєна інша адреса, нова адреса саме будівлі басейну», – розповідає заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.


На наступному засіданні виконавчого комітету мають розглянути питання про передачу спортивного комплексу на баланс спортивній школі.

Повністю завершили будівництво басейну й у садочку № 61.

«Перше, ми завершили будівництво даного басейну. Сьогодні йде останній етап - це вже отримання декларації на завершення робіт. Зараз перевіряють повністю все на відповідність і ми отримуємо декларацію. В лютому або на початку березня вона вже буде у нас на руках і басейн можна буде експлуатувати, але експлуатувати його можна буде після карантину, тому що є пряма заборона на використання басейнів під час карантину, це і заборона від головного санітарного лікаря, карантинна постанова КМУ, яка забороняє використовувати у навчальних закладах басейни під час карантинних заходів», – говорить заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році у центрі розвитку дитини №68 відкрили оновлений басейну. Того ж дня Сергій Сухомлин повідомив, що у 2017 році влада планує реконструювати басейни в дитячих садочках №25 та №61.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: басейн садочок департамент освіти  
Матеріали по темі