Події

Потерпілий, який вижив під час стрілянини в Новоселиці Житомирської області, на суді розповів свою версію подій

10 February 2021, 20:14

10 лютого в Богунському районному суді Житомира продовжили розгляд справи про масове вбивство сімох людей поблизу села Новоселиця Житомирської області. В ході засідання допитали Вадима Федюніна, який єдиний вижив під час тих подій. Потерпілий розповів свою версію того, що трапилось. На став він разом з побратимами поїхав після дня народження одного із загиблих, Романа Ханенка.

Повна версія виступу Вадима Федюніна


Чоловіки спочатку рушили до ставу, яким володів Роман Ханенко і який знаходився поруч із будинками Анатолія Захаренка. Потім Вадим Федюнін та решта чоловіків перебрались до володінь обвинуваченого. Там вони займались риболовлею та смажили м’ясо. Надвечір чоловіки поступово йшли спати в гостьовий будиночок. Вадим Федюнін розповів, що пішов спати не останнім, а за 15-20 хвилин, як пішов, почув постріли. Згодом він почув, що Роман Ханенко звернувся на ім’я до Анатолія Захаренка, і почув постріл. За словами Федюніна, після цього обвинувачений направив зброю на нього, втім, за ствол мисливської рушниці вхопився інший його побратим, однак і він отримав вогнепальне поранення. Після цього Вадим Федюнін вибіг з будинку і почав тікати. Чоловік каже: відчув, що навздогін йому пролунав постріл, і вирішив бігти шукати допомоги в селі та викликати поліцію і «швидку».

Побігши в бік села, чоловік не відразу знайшов людей, які погодились би його впустити та викликати поліцію. Однак згодом в центрі села він все ж потрапив до місцевого мешканця і звідти звернувся до правоохоронців та медиків.

Після розповіді Вадиму Федюніну свої запитання поставили прокурори, захисник обвинуваченого і представники потерпілих. Запитання виникли і в Анатолія Захаренка. За його словами, він не вживав наркотичних речовин чи алкоголю, на що вказував потерпілий.

Після допиту потерпілого в засіданні оголосили перерву до 10:30 год. 11 лютого.

Нагадаємо, 9 листопада в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі вбивства сімох людей в селі Новоселиця Попільнянського району. До суду обвинувальний акт був скерований 30 жовтня.

Попереднє судове засідання у справі відбулось 5 січня - заслухав дружину одного з загиблих.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня у селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Новоселиця Попільнянський район вбивство Захаренко орендар став  
Матеріали по темі