Економіка

У січні в Житомирській області подорожчала кисломолочна продукція, а от сало подешевшало, – статистика

12 February 2021, 17:50

На споживчому ринку Житомирської області в січні 2021 року порівняно з груднем 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1 %.

Про це 12 лютого повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, яйця подорожчали на 15,7%, соняшникова олія – на 5,2%, м’ясо курей, маргарин та інші рослинні жири, кисломолочна продукція, масло, хліб, кондитерські вироби з борошна, макаронні вироби, цукор – на 2,2-0,7%», – йдеться у повідомленні.

Також підвищились ціни на овочі в цілому на 5,2% внаслідок подорожчання капусти, овочів вирощених з насіння, коренеплодів, цибулі та грибів на 8,6-7,8%.

Окрім того, зросли в ціні фрукти загалом на 2,1%, у тому числі банани на 13,2%, натомість, цитрусові подешевшали на 5,6%, яблука – на 1,7%.

Поряд з цим, зазначають в ГУ статистики, відбулося зниження цін на оливкову олію на 4,8%, кондитерські вироби з цукру, морозиво, яловичину, каву, шоколад, мінеральні та джерельні води, мед, сало – на 2,7-0,8%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали загалом на 0,8%, зокрема, тютюнові вироби – на 2,4%.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області у грудні 2020 року, якщо порівнювати з листопадом, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти ціна статистика ринок  
Матеріали по темі