Суспільство

«Нова пошта» спростила правила пакування і дозволила деякі категорії відправлень без коробок

15 February 2021, 15:01

З 1 лютого в «Новій пошті» запроваджено нові правила пакування, які стосуються більшості категорій відправлень і розширюють альтернативи для надійного пакування посилок і вантажів, щоб запобігти їхньому пошкодженню.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба компанії.

«Якісна коробка, як і раніше, основна форма пакування відправлень. Запаковані у коробку посилки сортуються за лічені секунди на автоматизованих сортувальних стрічках, якими обладнані сучасні інноваційні термінали Нової пошти. Зокрема, сканери, які встановлені на сортувальних стрічках, здатні зчитувати маркування з усіх 6 сторін коробки, автоматично зважувати посилку та визначати географічний напрямок, за яким вона буде відправлена. У результаті посилки швидше потрапляють до наших клієнтів. Нова пошта тепер надає альтернативні варіанти пакування для більшості типів відправлень. Головне, щоб у них була пласка основа», - йдеться у повідомленні.

За новим стандартом у більшості популярних категорій відправлень змінилися правила пакування:

Документи

Для відправлення паперових документів перевага надається конверту для документів (паперовий або поліетиленовий), для пластикових – конверт із повітряно-пухирчастою плівкою.

Раніше: для документів товщих за 2 см потрібно було використовувати коробку.

Одяг, текстиль, взуття

Одяг та текстиль до 2 кг та до 40 см транспортується в поліетиленовому пакеті, а понад 2 кг та 40 см – у гофрокартонній коробці або у пакет для відправлень із обов’язково пласкою основою.

Раніше: весь одяг та текстиль із оціночною вартістю більше 2000 грн повинен був відправлятися лише у гофрокартонній коробці.

Взуття, яке має фірмову коробку, за новими правилами відправляється у пакеті для відправлень або обмотується стрейч-плівкою. Взуття без фірмової коробки відправляється у гофрокартонній коробці.

Раніше: все взуття із оціночною вартістю більше 2000 грн відправлялося лише у гофрокартонній коробці.

Телевізори, монітори, радіатори (пласкі об’ємні відправлення в товарній упаковці)

Якщо оголошена вартість не перевищує 10 тис. грн – відправлення не потребує додаткового пакування. Якщо більше 10 тис. грн – товар додатково запаковується у 5-шаровий гофрокартон.

Раніше:всі телевізори та монітори потребували додаткового упакування в коробку, палетні борти або флет-бокси

Гаджети, канцелярія, книги (дрібні некрихкі відправлення в упаковці)

Тепер такі посилки можуть відправлятися замотаними в повітряно-пухирчату плівку та укладеними в пакет, абов конверт із повітряно-пухирчатою плівкою,або в гофрокартонну коробку.

Раніше: обов’язково в коробку повинні були запаковуватися відправлення, які мали округлу або випуклу форму, гострі краї або містили крихкі елементи.

Кондиціонери, духові шафи, дитячі візки (об’ємні запаковані вантажі)

Відправлення у заводській гофрокартонній коробці, що витримує навантаження всередині без деформацій, не потребує доупакування.

Раніше: всі подібні вантажі вагою до 30 кг і стороною більше 70 см додатково пакувалися у палетні борти.

Як повідомляв Житомир.info, компанія «Нова пошта» вже кілька років поспіль допомагає з проведенням житомирського Космомарафону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Нова пошта" посилка  
Матеріали по темі