Події

​У Житомирі двом наркоділкам суд обрав запобіжні заходи – тримання під вартою з правом внесення застави

23 February 2021, 09:36

У Житомирі двох наркоділків, які збували через соціальні мережі амфетамін, МДМА, пігулки ЛСД та екстазі, інші психотропи, а також канабіс і галюциногенні гриби, взяли під варту.

Про це 22 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У понеділок, 22 лютого 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою забезпечено участь у розгляді клопотань про обрання запобіжних заходів двом особам, підозрюваним у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту та незаконному збуті особливо небезпечних психотропних речовин, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 307 КК України). Корольовський районний суд міста Житомира підтримав позицію процесуального прокурора та виніс ухвали щодо двох підозрюваних про взяття під варту строком на 60 діб із правом внесення грошової застави у розмірі 170 та 68 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали подробиці справи: злочинне угруповання створив мешканець Житомирського району, залучивши свою дружину та раніше судимого знайомого, якого поселив у господарському приміщенні власного домоволодіння.

Замовлення на психотропні речовини та наркотичні засоби приймали через Телеграм-канал, гроші – через систему електронних платежів (вартість «дози» сягала від 13 до 8500 доларів США). Одержавши проплату, амфетамін, МДМА, пігулки ЛСД та екстазі, інші психотропні речовини, а також канабіс і галюциногенні гриби пакували у поштові посилки, ховаючи у побутові товари, та відправляли замовникам.

Під час санкціонованих обшуків було вилучено 12 таких посилок з психотропними речовинами, пакети з канабісом, грошові кошти, пакувальні матеріали.

«Викрито «сімейний бізнес» наркоділків за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, співробітниками Управління Служби безпеки в області та Головного управління Нацполіції в області. За скоєні дії санкцією зазначеної статті передбачено позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна», - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, 20 лютого СБУ повідомила про викриття в Житомирській області дилерів, які збували наркотики та психотропи через Telegram-канал. У поліції зазначили, що щомісячний дохід наркоділків становив щонайменше пів мільйона гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2021 року поліція ліквідувала канал збуту наркотиків, до організації якого причетні військовослужбовці одного з розвідувальних батальйонів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркобізнес наркоділок дилер посилка  
Матеріали по темі